Nu är Zetterbergsgymnasiet invigt

Elever som klipper ett rött band

12 november 2021

Det började med traditionella tal, bandklippning och mingel för inbjudna gäster. Sedan var det dags för elevernas egen invigning med Zetterburgare och bakelser till tonerna av techno.

I dag invigdes Eskilstunas nyaste gymnasieskola: Zetterbergsgymnasiet. Skolan är ett företagsgymnasium med programmen Hotell- och turism, Försäljnings- och serviceprogrammet och Ekonomi, inriktning ekonomi på skolan. På schemat står även Ungt företagande och entreprenörskap.

– Det är en häftig känsla att efter ett och ett halvt års förberedelser äntligen kunna slå upp portarna och vara med och skapa något nytt. Samtidigt är det inte något helt nytt eftersom vi tar emot utbildningar som har varit på två andra skolor tidigare. Vi måste få ihop något gemensamt och skapa en egen Zetterbergsanda, säger rektor Marie Mulvad Fransson.

Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) inledde invigningen. På plats fanns även gymnasienämndens ordförande Robin Tannarp (M), skolchef för gymnasieskolan, Monica Widelund, rektor Marie Mulvad Fransson samt Felicia Wangenborn och Kevin Johansson från elevrådet på skolan.

När Zetterbergsgymnasiet var officiellt invigt var det tur för elever, lärare och annan personal på skolan att fira. Det blev ingen vanlig skollunch utan Zetterburgare (hemligt recept) och bakelser. I högtalarna spelades techno av en dj.

– Det är en historisk dag att vi får vara med om att inivga en ny gymnasieskola. Det känns stort att vara de första eleverna som går här. De traditioner vi är med och skapar kommer leva vidare på skolan även när vi slutat, säger Felicia Wangenborn och Kevin Johansson som går på ekonomiprogrammet.

Uppdaterad: 15 november 2021