Åtgärder med anledning av skottlossning i Fröslunda

15 oktober 2021

Uppdatering den 15 oktober kl. 15.45: Skolorna och förskolorna i området höll under fredagen öppet som vanligt. Trygga Unga kommer att finnas på plats i området under helgen.

Med anledningen av skottlossningen som skedde igår utanför Fröslundaskolan i Eskilstuna kommer Trygga Ungas mobila samverkansteam fortsätta att finnas uppsökande i området både på fredagskvällen och lördagskvällen mellan klockan 18.00 och 24.00.

Fritidsgården/mötesplatsen Fröet kommer att hålla öppet mellan 18 och 22 både ikväll och imorgon. På söndag håller det mobila samverkansteamet mötesplatsen Fröet öppen mellan klockan 14.00 och 21.00. För att nå Trygga Unga, ring 072-997 36 05.

Igår kväll meddelade skolchefen att skolor och förskolor skulle hållas öppna som vanligt under fredagen. Personal som önskade erbjöds samtalsstöd.

- Vi håller öppet som vanligt men har organiserat stöd till förskolorna och skolorna som kommer vara på plats imorgon bitti för de vårdnadshavare, den personal och de elever som har behov. Eftersom det i dagsläget inte finns något som tyder på att skottlossningen har något med skolan att göra så känner jag mig lugn, säger Hans Ringström skolchef för grundskolan.

Det var på polisens inrådan som barn och elever hölls kvar inomhus på Fröslundaskolan och förskolorna i området under fredagseftermiddagen, med anledning av skottlossningen.

För mer information, kontakta

Hans Ringström, skolchef grundskolan: 016-710 20 60
Lena Sjöberg Rehnholm,områdeschef, kultur och fritidsförvaltningen: 070-167 22 34

Uppdaterad: 15 november 2021