Meröppet på biblioteken i Torshälla, Kjula och Alberga

12 oktober 2021

Kliv in på biblioteket – när det passar dig! Meröppet innebär särskilda öppettider utöver de ordinarie. Som låntagare kan du använda biblioteket även när personalen inte är på plats.

Meröppet är ett komplement till de bemannade öppettiderna, för att de som inte behöver personalens hjälp ska kunna besöka biblioteket på de tider som passar dem bäst. Alberga bibliotek, Kjula bibliotek och Torshälla bibliotek är först ut med meröppet i Eskilstuna kommun. På dessa tre bibliotek började tiderna för meröppet gälla måndag 11 oktober.

Under meröppet kan biblioteksbesökaren låna och återlämna böcker samt använda publika datorer, skrivare och kopiator Det är möjligt att läsa tidningar och tidskrifter, studera och använda bibliotekets wifi.

I och med meröppet förbättrar vi tillgängligheten till biblioteken och fler kommer ha möjlighet att använda de resurser som finns på biblioteken, säger Helena Reinedahl, biträdande enhetschef på Eskilstuna bibliotek.

För att få tillgång till de meröppna biblioteken behöver du först besöka biblioteket under ordinarie öppettider, för att skriva under ett avtal. Du måste ha fyllt 18 år.

Du som fått tillgång till meröppet använder sen lånekorts- eller personnummer tillsammans med en pinkod för att öppna dörren till biblioteket och för att låna böcker eller dator. I Alberga används tagg och en specifik pinkod till taggen för att låsa upp dörren. Du lånar och lämnar böcker i självbetjäningsautomaterna.

Läs mer om meröppet på Biblioteken i Eskilstunas webbplats.

Uppdaterad: 18 oktober 2021