Han får Årets Birger 2021

14 september 2021

Under pandemin har Lennart Törnblom arrangerat promenader och kämpat för att skapa gemenskap och häva ensamheten för Torshällabor. Nu har han tilldelats Birgerutmärkelsen 2021.

Varje år delar Torshälla stads nämnd ut Birgerutmärkelsen som går till någon som gjort en förtjänstfull insats för Torshällas bästa det gångna året. Torshälla stads nämnds presidium fungerar som jury och allmänheten kan sända in förslag på mottagare.

När nomineringstiden löpte ut 31 juli var det ett namn som totalt dominerade.

2021 års Birger tilldelas Lennart Törnblom.

Juryns motivering:

Varje vecka under pandemin har Lennart bjudit in till gemensamma promenader – under parollen Aldrig ensam i Torshälla. Outtröttligt kämpar han för att skapa gemenskap och häva ensamheten för Torshällabor. Förutom frisk luft och motion har promenaderna gett en ny samhörighet för många människor, i tider där risken för isolering varit stor, särskilt för äldre. Lennart har erbjudit gemenskap utan speciella krav och även lyckats entusiasmera företagare att sponsra med överraskningar.Som ordförande för SPF Seniorerna är Lennart Törnblom en eldsjäl för Torshälla som med stort hjärta, uthållighet och stark tro på att samvaro gör livet bättre. Lennart gör en ovärderlig insats för Torshälla och Torshällaborna. Med Lennart i sitt sällskap är man aldrig ensam!

Torshälla stads nämnd gratulerar Lennart Törnblom till utmärkelsen!

Uppdaterad: 25 oktober 2021