Ombyggnationen av Skiftingehus – drygt halvvägs

24 maj 2021

Skiftingehus skola är under ombyggnation sedan två år tillbaka. Delar av bygget är klart men nu går arbetet in en intensivare fas. Till hösten kommer eleverna i årskurs 7-9 ha lektioner både på skolan, men även i tillfälliga lokaler, i centrala Eskilstuna.

Skiftingehus skola är under ombyggnation sedan två år tillbaka. Delar av verksamheten såsom skolrestaurang, idrottshall samt klassrummen för årskurs 4–6 är klara. I de nyrenoverade lektionssalarna för slöjd, bild och musik pågår också undervisningens för fullt.

– Vi är så nöjda med det som gjorts hittills med skolan. Lokalerna är nya och fräscha. Det kommer att bli bra när hela bygget är färdigt. Vi ser verkligen fram mot det, säger Martin Fehne, biträdande rektor på Skiftingehus.

Tillfälliga lokaler för elever i årskurs 7-9

Ombyggnationen fortsätter och under läsåret 2021–2022 kommer skolans lokaler där eleverna i årskurs 7–9 har sina lektionssalar att renoveras. Eleverna i de klasserna kommer då att varva sina lektioner i Skiftingehus skola och i tillfälliga lokaler i Eskilstuna centrum. De tillfälliga lokalerna ligger på Drottninggatan 16, nära busshållplatsen där bussen från Skiftinge stannar.

Hela byggnationen beräknas vara färdig till skolstarten höstterminen 2022.

Uppdaterad: 1 oktober 2021