SM i ung företagsamhet med elever från kommunala gymnasieskolan

10 maj 2021

Den 11 maj är det SM-final i UF-företagande. Eskilstunas kommunala gymnasieskola deltar i två av deltävlingarna; Årets säljare och Årets hantverkare.

Under vecka 18 och 19 går SM i Ung Företagsamhet av stapeln. SM avslutas den 11 maj med en livesänd prisutdelning där årets alla SM-guld kommer delas ut.

Från Rekarnegymnasiet deltar företaget SX UF i kategorin Årets säljare.

Företaget består av Sandra Perovic, Izabel Reich och Sofia Delac som går tredje året på Ekonomiprogrammet på Rekarnegymnasiet.

Deras affärsidé är att öka kunskapen om porrkonsumtionens negativa påverkan på barn och ungdomar för att belysa ett dolt samhällsproblem. Detta gör de genom en egenskriven bok med tillhörande webbsida.

Från S:t Eskils gymnasium deltar företaget Svinn gott UF i kategorin Årets Hantverkare.

Företaget består av Linnéa Tovseth och Fayaz Saiedi. De går tredje året på Hotell- och turismprogrammet på S:t Eskils gymnasium

Deras affärsidé är att göra marmelad med svinn från lokala matvarubutiker. De samlar in frukt och kokar marmelad för att ge frukten och grönsakerna ett nytt liv. Målet från start har varit att göra något gott för miljön och förändra synen på “gammal” frukt och grönsaker. De vill erbjuda ett hållbarare sätt att konsumera på.

Den 11 maj klockan 19 börjar livesändningen med prisutdelningen. Här kan du se live-sändningen

Här kan du läsa mer om Ung företagsamhet

Uppdaterad: 7 september 2021