Coronaläget i Eskilstuna vecka 15

23 april 2021

Fortsatt hög smittspridning i Eskilstuna med 306 nya bekräftade fall av covid-19. Vaccinationen går in i fas 3 och regeringen förlänger gällande restriktioner till 17 maj.

Smittspridningen har visserligen mattats av något jämfört med veckan innan, men är fortsatt mycket hög, visar siffror från Region Sörmland. Sjukvården har alltjämt ett ansträngt läge och vi behöver alla göra ännu lite till för att bromsa smttspridningen.

Inom Eskilstunas vård- och omsorgsverksamhet ligger antalet fall av covid-19 på en stablit låg nivå. Den här veckan inleds dessutom vaccinations fas 3. Även vaccinering av personal samt brukare inom funktionshinder återupptas efter en lång paus.

Alla förskolor är öppna som vanligt, däremot stängt på familjecentraler/öppna förskolor. Hybridundervisning fortsätter för kommunens högstadieelever och gymnasiet har förlängt distansundervisning men med ändrad inriktning, Alla 3:or är på plats i skolan medan 1:or och 2:or växlar mellan distans och på plats i skolan.

Läs hela lägesrapporten på vår webb Pdf, 420 kB..

Uppdaterad: 26 april 2021