Anmäl dig till Skräpplockar­dagarna 2021

9 april 2021

Varje vår deltar Eskilstuna kommun i Håll Sverige Rents Skräpplockardagar. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Var med du också i kampen mot skräpet!

Alla som vill delta är välkomna att anmäla sig till Skräpplockardagarna! Gör din anmälan via länken nedan.

Endast förskolor, skolor och barn- eller ungdomsföreningar kan beställa de kostnadsfria skräpplockarpåsarna i samband med anmälan.

Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2021. Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också, bara man har anmält sig och beställt påsar senast 31 maj.

Nyheter 2020/2021

  • Projektet byter namn från Vi Håller Rent till Skräpplockardagarna, men innehållet är detsamma.
  • Skräpplockarpåsarna kommer inte längre skickas via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar. Från beställning till leverans tar det cirka 10 dagar.

Säker skräpplockning

När det gäller skräpplockningar är det en genomförbar aktivitet under covid-19 då den sker utomhus och deltagarna kan anpassa grupper och deltagarantal till de egna verksamheternas bestämmelser. Klicka här för att läsa mer om säker skräpplockning.

Skräpet som plockats

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk till eventuellt till någon av återvinningscentralerna.

Siffror

Tack alla 8869 personer som deltog i kampen mot skräpet 2019. Även ett stort tack till alla som plockade skräp på eget initiativ 2020. Ert engagemang gjorde Eskilstuna renare! Hoppas att ni vill medverka i årets Skräpplockardagar!

#eskilstunaskrapfritt

Använd gärna #eskilstunaskrapfritt om ni lägger ut bilder i sociala medier kring evenemanget Håll Eskilstuna Rent. Då kan vi samla ihop bilder och använda dem för att visa det viktiga arbetet.

Tillsammans håller vi Eskilstuna rent!

Uppdaterad: 30 september 2021