MENY
Eskilstuna kommun

Nattljus 2016

Tack till alla medverkande för en fin ljusfestival i Eskilstuna 21-23 oktober 2016!

Nattljusillustration Johanna Gilljam

Illustration: Johanna Gilljam

Nattljus 21-23 oktober 2016

Tack för en fin ljusfestival i Eskilstuna 21-23 oktober!

Nattljus 2016 arrangerades av Eskilstuna kommun i samarbete med Eskilstuna Innerstad och med stöd av sponsorer. Samtidigt arrangerades kulturprogrammet Kulturljus med musik, teater, dans och mycket mer med en rad olika arrangörer och samordnat av Kultur och fritidsförvaltningen.

Under Stadsforum fredagen 21 oktober presenterades ljusdesignkonceptet för för en ny permanent belysningssatsning som ska färdigställas våren 2017, tunneln på Gymnastikgatan. På Stadsforum deltog Mälardalens högskola Rumslig gestaltning, KTH Lighting Laboratory och ÅF Lighting i en pecha kucha och med presentationer.

Vilken blev din favoritplats på festivalen i år? Det hemlighetsfulla bergrummet i Båtsmansbacken, bland de gamla träden i Fors kyrkopark eller kanske Kungsplan blev favoritplatsen att besöka.

Ljusinstallationer 2016:

1. Invigning Nattljus

2. Bergrummet

3. Element

4. Ljudgången

5. Urban glänta

6. Tele Cosmic

7. På min fritid

8. Nattfjärilar

9. Återbruksmaneter

10. Bubblare

11. Connection

12. City Cake

13. Emograph

14. My Light Future

15. skog-ur-fram-tid

16. Polygon

17 a Järntorget

17 b Innergården

17 c S:t Eskilskyrkan

17 d Tunneln Gymnastikgatan

17 e Skolan

18 Hångelbänken

Ett stort tack till våra sponsorer som möjligjort årets ljusfestival. Tack till Eskilstunasupporters genom Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö och K-Fast, Gränden Bistro & Taverna, Laserimage, Dizzy Duck productions, Elite Stadshotellet, Watt & Veke, ÅF Lighting och ECO Lightlink med underleverantörerna Fergin, Teaterteknik och Stockholm Lighting. Tack till Klara fastigheter som sponsrat ljusfestivalen med lokalproducerad solenergi. Tack till Hemköp Eskilstuna, McDonalds och Grekiska kolgrillsbaren.

Tack till Royal Eskilstuna biograf och kulturhus, S:t Eskilskyrkan och DCarnegie.

Tack till alla andra inom och utom Eskilstuna kommun som hjälpt till och bidragit på olika sätt med tillgång till lokaler, material med mera.

Ett stort tack till alla medverkande i det fina festivalprogrammet. Tack till KTH Lighting Laboratory, Mälardalens högskola Informationsdesign - Rumslig gestaltning, Eskilstuna folkhögskola Recycle design och S:t Eskils gymnasium med medverkande programmen Arts & performance Musik-, Dans- och Bild- samt Hotell- och turism.

Tack till kreatörerna Carin Pleininger, Aleksandra Stratimirovic, Laserimage, ECO Lightlink, Utskottet, I Did It, T.S.M.P, Peter Bjärgö, Mattias Borgh, Sofia Blomquist, Sakhalin, Karin Lengstrand och Dj Walcott.

Ett särskilt tack till Eskilstuna konstmuseum och Ung fritid. Tack till alla medverkande inom Kultur och fritidsförvaltningen i kulturprogrammet Kulturljus.

#nattljuseskilstuna

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Kontakt

Karin Ermegård
Landskapsarkitekt