MENY
Eskilstuna kommun

Skötrum

I skötrummet ska det inte förvaras några textilier då det finns bakterier och virus som kan överleva på textilier upp till flera månader. Det ska heller inte förvaras onödigt mycket material, leksaker eller liknande i skötrummet, för att undvika onödig dammsamling. Klicka här för att läsa mer om förutsättningar för en bra städningöppnas i nytt fönster.

Förskolor ska ha skriftliga rutiner för blöjbyte. Dessa ska finnas vid varje skötbord så att det är tydligt för till exempel föräldrar och vikarier vilka rutiner som gäller. Viktigt att tänka på att när skötbordet rengörs så ska det inte torkas av med handsprit utan med yt-desinfektion som innehåller rengörande tensider (bakteriehämmande).

Rena blöjor ska förvaras i skyddad miljö, till exempel i slutna lådor/skåp, i sina ursprungliga förpackningar eller liknande. Vid öppen förvaring riskerar blöjorna att kontamineras av smutsiga blöjor som hanteras i samma utrymme samt av andra föroreningar i inomhusmiljön, exempelvis damm. Damm kan innehålla olika smittämnen som kan påverka människors hälsa negativt, t.ex. kvalster, bakterier och virus, pollen, pälsdjursallergen och fibrer från textilier, vilket gör det extra viktigt att skydda de rena blöjorna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84