MENY
Eskilstuna kommun

Egenkontroll

En bra egenkontroll är en kvalitetssäkring för verksamheten och kan vara en lönsam investering. Välskötta lokaler kan minska behovet av lokalunderhåll och en tydlig ansvarsfördelning kan medföra att tiden utnyttjas bättre när alla vet precis vem som ansvarar för vad.

Den som ansvarar för verksamheten ska ha goda kunskaper om hur den påverkar barns och elevers hälsa och miljön och ska även arbeta förebyggande i dessa frågor. Det finns dessutom tydliga krav på att verksamheten ska ha ett skriftligt så kallat egenkontrollprogram. Egenkontrollprogrammet ska bland annat visa hur ansvaret i verksamheten och är fördelat och vilka rutiner som finns för att förebygga risker för hälsan och miljön.

Alla anmälningspliktiga verksamheter, bland annat skolor och förskolor, ska följa förordningen om verksamhetsutövares egenkontroll. Enligt denna ska det finnas en skriftlig ansvarsfördelningöppnas i nytt fönster i verksamheten, vilken ska kunna kopplas till tydliga rutineröppnas i nytt fönster. Verksamheten ska även arbeta med riskbedömningaröppnas i nytt fönster samt veta hur de ska agera vid eventuella driftstörningaröppnas i nytt fönster.

Läs mer om vilka krav som ställs på skol/förskoleverksamheter genom att klicka dig vidare i listan till vänster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84