MENY
Eskilstuna kommun

Aktuellt i Eskilstuna vad gäller serveringstillstånd

Välkommna till krögarmöte 2019! Boka in 4 februari kl. 13:00 - 16:00 i era kalendrar. Inbjudan kommer både här samt i mail till vår lista med krögaradresser.

 *******************************************************

Ansvarsfull Alkoholservering arrangerar vi i år den 1 - 2 oktober, Inbjudan kommer både här samt i mail till vår lista med krögaradresser. Vill du lägga till din e-mailadress till listan för alkoholhandläggarnas utskick mailar du till ulrika.gindemo@eskilstuna.se 

*******************************************************

Bemannat Miljökontor hela sommaren
Minst en alkoholhandläggare är i tjänst hela sommaren. Vi har inte ett nummer in, utan ring på något av våra nummer:

Robert Janeling     016-7107856

Ulrika Gindemo      016-7102379

Anna Malmqvist Hed 016-7105520

Berit Rydberg           070-8429603

Vi önskar er en riktigt fin sommar!

*******************************************************

2018 års Krögarmöte på Miljökontoret hölls den 8/2, tack alla som samverkade! Inbjudan gick ut med följebrev till restaurangrapporten, på eskilstuna.se samt via mailutskick.

Ett kort referat i samverkan med Miljökontorets kommunikatör följer här:
Miljökontorets alkoholhandläggare arbetar aktivt med att öka kunskapen om hur vår alkoholtillsyn bidrar till att skapa en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Det årliga krögarmötet är ett gott exempel på hur vi samverkar för att öka kunskap samt för att arbeta enligt ANDT-strategin. Det är regeringens strategi för att tillgången till alkohol, narkotika, droger och tobak ska minska samt att skadeverkningarna av dessa ska minska.

Den 8 februari fick Eskilstunas krögare träffa alkoholhandläggare, stadsbyggnad, brandingenjör, ANDT-samordnare och polisen för att få kunskap om hur vi kan samarbeta för att minska bland annat våldet på Eskilstunas krogar och bidra till en tryggare och säkrare krogmiljö för alla.

Mötet skedde i samklang med metoden ansvarsfull alkoholservering som Eskilstuna kommun använder sig av sedan många år tillbaka. Metoden bygger på dialog, utbildning och tillsyn och syftar till att minska våld kopplat till alkoholservering på krogen genom att arbeta aktivt med att minska berusningsgraden inne på krogarna och hindra alkoholservering till minderåriga.

Mötet var uppskattat och genom denna samverkan bidrar vi alla till en attraktivare och säkrare kommun.

***************************************************************

Uteservering året runt pågår som prövoår i Eskilstuna kommun, från 1 april 2017 och ett år framåt. Uteservering året runt söks hos polisen som i sin tur kontaktar stadsbyggnadsförvaltningen för samråd och yttrande innan beslutet fattas. Vidare krävs tillstånd från alkoholhandläggaren samt markägarens tillstånd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84