MENY
Eskilstuna kommun

Att sälja tobak och folköl

Miljökontoret arbetar för att ungdomar inte ska ha möjlighet att köpa folköl och tobak innan de fyllt 18 år. Erfarenheten säger att vi kan förebygga många ungdomsproblem genom att minimera försäljning av cigarretter och folköl till minderåriga.

Anmälan

För att anmäla försäljning av folköl och/eller tobak ska du fylla i och skicka in en anmälningsblankett till miljökontoret. Anmälan ska skickas in senast den dag som försäljningen påbörjas. Det är ett lagbrott att inte anmäla försäljningen.

Vid ägarbyte av butiken ska detta anmälas till miljökontoret eftersom rätten att sälja folköl och/eller tobak inte automatiskt följer med till den nya ägaren.

Miljökontoret tar ut en årlig avgift för tillsynen.

Tobak

En tobaksvara är en vara som till någon del innehåller tobak och som är avsedd att rökas, tuggas, snusas eller sugas på. Hit räknas till exempel cigarretter, cigarrer, cigariller, pip- och rulltobak, snus, tuggtobak, portionstobak, råtobak och tobak till vattenpipa.

Folköl

Folköl är en jäst odestillerad dryck som är framställd av torkad eller rostad malt som huvudsakligt extraktgivande ämne. Alkoholhalt i folköl ska vara mer än 2,25 men högst 3,5 volymprocent alkohol. De vanliga alkoholhalterna på folköl är 2,8 och 3,5 volymprocent.  

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla