MENY
Eskilstuna kommun

Att sälja folköl

Miljökontoret arbetar för att ungdomar inte ska ha möjlighet att köpa folköl innan de fyllt 18 år. Erfarenheten säger att vi kan förebygga många ungdomsproblem genom att minimera försäljning av folköl till minderåriga.

Anmälan

För att anmäla försäljning av folköl  ska du fylla i och skicka in en anmälningsblankett till miljökontoret. Du hittar blanketterna och e-tjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till höger på sidan och under Självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anmälan ska skickas in senast den dag som försäljningen påbörjas. Du ska även skicka med ett egenkontrollprogram. Det är ett lagbrott att inte anmäla försäljningen.

Vid ägarbyte av butiken ska detta anmälas till miljökontoret eftersom rätten att sälja folköl  inte automatiskt följer med till den nya ägaren.

Miljökontoret tar ut en årlig avgift för tillsynen.

Folköl

Folköl är en jäst odestillerad dryck som är framställd av torkad eller rostad malt som huvudsakligt extraktgivande ämne. Alkoholhalt i folköl ska vara mer än 2,25 men högst 3,5 volymprocent alkohol. De vanliga alkoholhalterna på folköl är 2,8 och 3,5 volymprocent.  

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84