MENY
Eskilstuna kommun

Ett sätt att hitta framtida medarbetare

Hur fångar kommunen ungas intresse för att de i framtiden ska välja Eskilstuna kommun till sin arbetsgivare? Det hoppas vi kunna göra genom flera olika insatser. Bland annat flyttar vi in på utställningen Jobbcirkus som visas på stadsmuseet.

Eskilstuna kommun har under flera år arbetat med att öka sin attraktion som arbetsgivare. Sedan 2014 har rekryteringsenheten haft ansvar för ett ambassadörskap där medarbetare från olika verksamheter och rekryteringskonsulter ingår och där de deltar på mässor och event.

– Vi är Sörmlands största arbetsgivare med över 400 yrken. Det är viktigt att vi visar våra unga att vi är en attraktiv arbetsgivare som har framtidens jobb för dem. Vi har medarbetare som trivs, tycker att de har meningsfulla jobb och som gör skillnad för människor dygnet runt, året runt, säger Karin Tannergren, kommunstrateg HR på Eskilstuna kommun.

Eskilstuna kommun har utarbetat sin del i utställningen Jobbcirkus, utifrån Sveriges Kommuner och Landstings kommunikationssatsning Sveriges viktigaste jobb. Syftet är att öka kunskapen om de viktiga jobben i välfärdssektorn och att skapa stolthet och inspiration för yrkena.
"Du släcker brinnande hus", "Jag göra så att parkerna blommar", " Vi är armar och ben till dem som har svårt att röra sig" och "Du får stan att lysa". Det är några av budskapen som Eskilstuna kommun använder sig av i sin utställningsdel, där materialet bland annat består av posters, yrkestest och film.

– Att kommunen nu finns med på Jobbcirkus ger oss en unik möjlighet att attrahera ungdomar till att bli våra framtida medarbetare, säger Helena Swärd, enhetschef rekryteringsenheten på Eskilstuna kommun.


Fakta Jobbcirkus:
Jobbcirkus är en utställning om valet till gymnasiet och riktar sig till alla skolungdomar åk 7-9 i Eskilstuna kommun och runt om i länet. Syftet med Jobbcirkus är att locka fler unga att göra välgrundade gymnasieval och yrkesval. Genom utställningen får ungdomarna en fördjupad kunskap om var jobben finns och vilka branscher som har en ljus framtid på arbetsmarknaden.

Läs mer om Jobbcirkus här.länk till annan webbplats

Läs mer om kommunikationssatsningen Sveriges Viktigaste Jobb på SKL:s webbplats.länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla