MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun klättrar 58 placeringar i näringslivsranking

Exempelbild

Eskilstuna förbättrar sin placering i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i Sverige. Eskilstuna klättrar 58 placeringar och kommer på plats 152 och blir därmed årets klättrare i Södermanland.

– Jag är otroligt glad att näringslivets och majoritetens gemensamma arbete för att förbättra näringslivsklimatet nu börjar ge klara resultat. I år har det hänt väldigt mycket som visar på att det går åt rätt håll. Vi har arbetat fram en Affärsplan tillsammans, flera större företag har valt att etablera sig i Eskilstuna och nu lyfter vi i rankingen. Det är bevis på att vår näringslivspolitik går i rätt riktning, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Affärsplan Eskilstuna

Eskilstuna förbättrar sin placering på samtliga tolv områden. Den största förbättringen syns i rankingen för skolans attityder till företagande som ökar med 152 placeringar. Även medias attityder, service till företagen, kommunens konkurrens med företag och tillämpning av lagar och regler förbättras rejält.

En bidragande faktor till det stärkta företagsklimatet är kommunen och näringslivets gemensamma arbete med Affärsplan Eskilstuna.länk till annan webbplats

– Det är glädjande att vi klättrar i företagsrankingen. En stor anledning är det interna arbete som kommunen har gjort för att förbättra sin dialog till företagare. En annan orsak är självklart Affärsplan Eskilstuna, tjänstemännens och näringslivets naturliga arena för att mötas, säger Niklas Edmark, tf näringslivsdirektör.

Förbättringspotential

Det finns trots stor ökning vissa delar som kommunen behöver prioritera för ökad företagssamhet. Det handlar framförallt om ökad förståelse för näringslivets behov, snabbare handläggningstider samt ännu bättre service till företagen.

Under 2017 påbörjas ett arbeta för att förbättra servicen till företagen. Det handlar framförallt om att skapa bättre kontaktvägar för företagare samt förenkla de tjänster kommunen erbjuder näringslivet.

Här hittar du Svenskt näringslivs ranking.länk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla