MENY
Eskilstuna kommun

Timvikariat

På många av våra arbetsplatser har vi ett behov av extrapersonal. Det kan till exempel vara när ordinarie personal är sjuk eller på semester. Det största behovet finns inom vården, skolan och våra olika kök. 

När vi har ett behov av timvikarier eller vikariat på längre tid annonserar vi på lediga jobb.

Vi har två stora vikariepooler. Givetvis kan du jobba som vikarie inom andra verksamheter.

Barn- och utbildningsförvaltningens personalpool

Som vikarie i personalpoolen kan du arbeta inom förskolan, grundskolan, skolresturanger och förskolekök. För att ingå i personalpoolen måste du först ha sökt en utannonserad tjänst. 

Personalpoolen har både tillsvidareanställd personal och timavlönade vikarier. Som timavlönad vikarie ska du med kort varsel kunna ta arbete på olika enheter. Du registrerar själv när du är tillgänglig, och blir därefter inbokad på arbetspass.

Bemanningsenheten på vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för all vård- och omsorgsverksamhet för vuxna i Eskilstuna. För att ingå i bemanningsenheten måste du först ha sökt en utannonserad tjänst. 

På bemanningsenheten finns det både fast personal som täcker upp för ordinarie personal på de olika arbetsplatserna och timanställda som endast arbetar när det finns ett behov. Som timanställd registerar du själv de tider du har möjlighet att arbeta, och blir efter det bokad på arbetspass. 

Här arbetar du ofta självständigt tillsammans med brukaren i dennes hem. Vid behov finns erfarna kollegor, sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut med i arbetet kring brukaren.

Ditt arbete kan bestå av att laga enklare måltider, gå på promenad och vara behjälplig med personlig hygien, samt utföra enklare sjukvårdsuppgifter.

Dina arbetstider är dag, kväll och helg.

Kontakt:

Telefon: 016-710 14 11

E-post: vikarierekrytering@eskilstuna.se

Här kan du läsa om våra vanligaste yrken där vi behöver timvikarier:

Boendestödjare inom LSS

Du som är nyfiken på oss, föreställ dig detta scenario:

Kim brygger inte sitt eget kaffe. Det finns personal som brygger kaffet åt Kim och som alltid lyckas med att få till ett gott kaffe. Sedan finns det personal som undrar varför Kim inte brygger kaffet själv. Vi söker dig som undrar.

Det finns personal som tror att Kim inte vill brygga sitt eget kaffe av bekvämlighet. Sen finns det personal som tvivlar på detta. Vi söker dig som tvivlar.

Efter bedömningar så har det konstaterats att Kim har svårt att måtta antalet skopor kaffe. Det finns personal som måttar åt Kim för att det ska bli bra. Sen finns det personal som anpassar måttandet så att Kim lyckas på egen hand. Vi söker dig som anpassar.

Utifrån att vi arbetar med en varierad målgrupp är beskrivningen ett exempel på en av alla insatser som vi arbetar med dagligen, där brukaren har mer/mindre stöd. Andra exempel på arbetsuppgifter som förekommer är personlig omvårdnad och social färdighetsträning.

Inom kommunens LSS-verksamhet vill vi ha medarbetare som arbetar pedagogiskt i syfte att utveckla självständighet och delaktighet. Nu söker vi dig som är nyfiken, ifrågasätter gamla mönster och ser individen och som anpassar omgivningen utifrån personens förutsättningar.


Boendestödjare socialpsykiatri

Vår uppgift inom socialpsykiatrin är att stödja och motivera våra brukare med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar till en meningsfull, trygg och aktiv vardag.

Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov av stöd med målsättningen att våra brukare ska kunna vara delaktiga i samhället och leva ett så självständigt liv som möjligt.

Arbetet innebär ett stort ansvar där du möter och umgås med våra brukare och hjälper till med vardagliga uppgifter som matlagning, städ och tvätt, personlig omvårdnad och ge mediciner. Arbetet innebär också att dokumentera och följa genomförandeplaner.

Boendestödjare socialpsykiatri HVB

Utstrålar du en trygghet och ett lugn? Vill du arbeta med ungdomar med psykisk ohälsa och vara ett stöd till dem i deras vardag? Har du erfarenhet av att arbeta med personer som har psykiska funktionsvariationer?

Som boendestödjare arbetar du med att skapa en lugn och trygg miljö för våra ungdomar, där du blir en viktig person som de kan knyta an till. Du stöttar ungdomarna i deras vardag så att de kan få en fungerande skolgång, en meningsfull och aktiv fritid och goda sociala relationer. Ungdomarna har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa och behöver ditt stöd för att uppleva en begriplig och förutsägbar vardag. Vi arbetar med stort fokus på individens- och deras vårdnadshavares delaktighet.

Du kommer att arbeta i en hemlik miljö och som stöd i det dagliga arbetet har du en kvalitetssäkringssamordnare som du får regelbunden handledning av och kan använda som bollplank kring metod och systematiskt arbetssätt. Hot- och våldssituationer kan förekomma i verksamheterna.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande. Arbetet innebär mycket motivationsarbete. Du ansvarar för att tillsammans med ungdomen samordna och planera dennes individuella rehabilitering och tillgodoser individens behov av vård, stöd, rehabilitering och omsorg. I arbetet ingår även social dokumentation och samverkan med olika aktörer i ungdomens nätverk.

Personlig assistent

Som personlig assistent är din uppgift att hjälpa och stötta vår brukare i sin vardag och i dennes hem med hemmasysslor, personlig omvårdnad och fritidsaktiviteter.

Arbetsuppgifterna kan därför variera beroende på hur mycket stöttning eller omvårdnad brukaren behöver. Vi arbetar enligt ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt, där genomförandeplanen är grunden. Därmed är den anpassad för att ge brukarna en meningsfull vardag.

Vi dokumenterar enligt de regler och riktlinjer som finns.
Varje dag är olika när man jobbar med människor och utmaningen ligger i att hitta lösningar som ger framgång för brukaren.

Du arbetar oftast ensam hos brukaren och på schemalagd arbetstid dag, kväll, helg och natt.


Personliga assistenter och omsorgsstödjare till LSS-barn

LSS-barn vänder sig till familjer med barn och ungdomar från 0 till 20 år med funktionsvariationer. Enhetens verksamheter skall medverka till att skapa goda levnadsvillkor för barn och ungdomar med funktionsvariationer. Allt stöd, som boende, personlig assistans, avlösarservice och korttidshem, grundar sig på beslut utifrån LSS-lagen.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vara ett stöd i barnets eller ungdomens vardagliga liv. Du hjälper till med den personliga omvårdnaden och med kommunikationen som bland annat kan bestå av teckenkommunikation och bildstöd.

Barnen och ungdomarnas perceptionsförmåga är känslig. Många har koncentrationssvårigheter och är krav- och stresskänsliga. När deras närmiljö blir för rörig med bland annat ljud, för mycket människor runtomkring eller om intrycken blir för många kan de reagera med oro och stress. Det innebär att det kan förekomma utmanande beteenden, hot om våld och våld. Vi bemöter alltid detta lågaffektivt och vårt mål är att ha ett arbetssätt som gör att sådana situationer inte uppstår.

Som omsorgsstödjare arbetar du på korttidsboende, vilket innebär att det kan vara blandat vuxna och ungdomar och att de är schemalagda utifrån det stöd de är beviljade. Som personlig assistent arbetar du främst i hemmet.

Arbetstiderna innebär tjänstgöring dag, kväll, helg och sovande natt. Vi erbjuder ett varierande och flexibelt arbete där du verkligen har möjlighet att göra skillnad!


Hemtjänst

Här får du göra skillnad i många människors vardag och ges en chans att lyssna till spännande livshistorier!

Ett vikariat inom hemtjänsten i Eskilstuna kan erbjuda dig tre olika spår:

Vård och omsorg

Här arbetar du ofta självständigt tillsammans med brukaren i dennes hem. Vid behov finns erfarna kollegor, sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut med i arbetet kring brukaren.

Ditt arbete kan bestå av att laga enklare måltider, gå på promenad och vara behjälplig med personlig hygien, samt utföra enklare sjukvårdsuppgifter.

Dina arbetstider är dag, kväll och helg.

Nattpatrull

Här arbetar du tillsammans med en arbetskollega. Ni åker tillsammans i bil till brukare i hela Eskilstuna kommun. Ert arbete består av tillsyn, hjälp med toabesök, medicinering samt övrig omvårdnad.

Körkort krävs. Dina arbetstider är natt.

Serviceenheten

Här utför du städ i brukarens hem, självständigt eller tillsammans med kollega. Du utför även inköp tillsammans med kollega och tvättar åt brukaren i anpassade lokaler.

Dina arbetstider är vardagar under dagtid.


Undersköterskor och vårdbiträden äldreboende

Arbetsplatserna är äldreboenden, korttidsboenden och demensboenden.

Vår uppgift är att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som exempelvis personlig hygien som dusch och intimhygien, gå promenad, ge mediciner vid rätt tidpunkt och även andra hushållssysslor som städ och tvätt. Självklart arbetar vi med aktiviteter för de boende som bidrar med trivseln på våra boenden!

Nattetid där den främsta arbetsuppgiften är att bevara en lugn natt för de boende. På natten förekommer även nattmål för de boende som är hungriga samt klädvård och lokalvård av allmänytorna. Vi arbetar vaken natt och ser till att bevara varje boendes individuella rutiner och dygnsrytmer.

Tillsammans hjälps vi åt för att skapa en meningsfull vardag för våra boende, dag som natt!


Kockar och köksbiträden

Vår måltidsorganisation driver kök inom förskola, skola och äldreomsorg.

I våra kök lagar vi mat från grunden och ekologiska råvaror har en naturlig plats i matlagningen. Vårt mål är att laga mat som lockar till matglädje. Något som vi tycker är mycket givande är att vi får väldigt mycket återkoppling från våra gäster! 

Arbetet som köksbiträde innebär att man bakar, bereder sallader, diskar, städar och är behjälplig i köket. Du kan också få jobba med att servera den tillagade maten dagligen och kassahantering. 

Som kock hos oss kommer du tillsammans med dina kollegor att tillaga mat till större grupper av gäster då vi har både stora och mindre kök. Maten ska vara god, näringsriktig, inspirerande och hälsosam. Du kan komma att tillaga special-och allergikost, baka, bereda sallader, sköta disk. Du kommer att beställa i vårt system Proceedo och jobba i produktionsplaneringssystemet Matilda. 

Våra arbetsgrupper delar på ansvar och roterar därför mellan arbetsuppgifter och vi arbetar utefter en riskbaserad egenkontroll för att säkra gästens måltid. Målsättningen är en hög kundnöjdhet. 


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla

Eskilstuna direkt
Eskilstuna kommuns kontaktcenter