MENY
Eskilstuna kommun

Etablera företag eller verksamhet

Eskilstuna ligger centralt placerat i en av Europas mest expansiva regioner: Stockholm/Mälardalen. Det är en region med världsledande företag, framstående universitet och cirka 3 miljoner människor. Här är ytterligare anledningar att etablera i Eskilstuna:

  • Stark infrastruktur och strategiska läge gör att vi utvecklar en av Sveriges främsta logistikparker – Eskilstuna logistikparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här möts flyg, järnväg och motorväg. Det är en unik transportknutpunkt som attraherar frakt- och lagerföretag från både Sverige och världen. 
  • Korta beslutsvägar och en företags-och innovationskultur som lägger grund för en näringslivsutveckling i samverkan. 
  • Mälardalens högskola i Eskilstuna och Västerås är en av Sveriges största högskolor med 14000 studenter. Mälardalens högskola kännetecknas av ett nära samarbete med företag och offentlig sektor i regionen.  
  • Affärsplan Eskilstunalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är näringslivets och kommunens gemensamma väg till ett företagsklimat som skapar fler livskraftiga företag och fler jobb.
  • Vi arbetar med goda hållbara mötet som ska ge alla som kommer i kontakt med kommunen en kvalitetssäkrad och hög service. Näringslivsenheten har ett brett kontaktnät inom kommunen, Arbetsförmedlingen och näringslivet och underlättar er etablering.

Välkommen att göra näringslivsevolution du också – kontakta oss redan idag!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla

Niklas Edmark
Näringslivsdirektör
Malin Dalmén
Näringslivsutvecklare