MENY
Eskilstuna kommun

Om näringslivet i Eskilstuna

Industri

Det är ingen tillfällighet att Eskilstuna växer som miljösmart industristad i Sveriges viktigaste tillväxtregion – Stockholm/Mälardalen. Vi väntar inte på att någon annan ska komma med lösningar, vi driver utvecklingen själva för att företag och människor ska växa tillsammans.

Eskilstuna är en stad med över 100 000 invånare och fler än 4000 företag, vilket gör oss till en attraktiv kommun för både boende och företagande. Vi är en kunskaps- och servicekommun med djupa rötter i industrialism och entreprenörskap. Högskola, dynamiskt näringsliv och engagerade människor gör att företag har stora chanser att hitta rätt medarbetare, ha en lägre personalomsättning och därmed en högre produktivitet. Dessutom är vi en av Sveriges snabbast växande kommuner med en förhållandevis ung befolkning – och bra kommunikationer i Stockholm – Mälardalen.

Välkommen att göra evolution du också!

Läs statistik om näringslivet i Eskilstuna

Så skapar vi fler jobb i Eskilstuna

Kommunfullmäktige har beslutat om en handlingsplan för näringsliv och arbetelänk till annan webbplats för att visa på prioriteringar som behöver satsas på för att skapa fler jobb och skapa bra förutsättningar för näringslivslivet i kommunen. Utgångspunkten är att fler ska ha möjlighet att försörja sig, där kommunens ansvar är att stödja företag som vill etablera och anställa. Kommunen ska satsa på aktiva insatser tillsammans med näringsliv och samarbetspartners för att utveckla förutsättningar till fler jobb. Syftet med handlingsplanen är också att skapa ett starkt samarbete mellan kommunens förvaltningar och bolag för att tillsammans uppnå gemensamma mål för att främja näringslivet i Eskilstuna kommun.

Affärsplan Eskilstunalänk till annan webbplats är ett samarbete mellan kommunen och näringslivet. Syftet med affärsplanen är att ge Eskilstuna nya verktyg och metoder för att gemensamt utveckla näringslivet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Niklas Edmark
Näringslivsdirektör