MENY
Eskilstuna kommun

Stadsodlingen

Vad händer på stadsodlingen och var visar upp oss? Håll utkik här för aktuell information.

Vad händer på stadsodlingen 2018?

Stadsodlingen har öppet för besök måndag-fredag kl. 8.00-15.00 men försäljningen på stadsodlingen sker utifrån tillgång vilket innebär att vi inte har några specifika försäljningsdagar.
Försäljning  av grönsaker och blommor sker vid de tillfällen då skylten ”Öppet”  står ute vid grinden på stadsodlingen. Stadsodlingen kommer inte ha självplock utan man får köpa de färska grönsaker och blommor som personalen ställer fram till försäljning.
I första hand går alla grönsaker till förskoleköken och resterande kan allmänheten köpa.

Var finns vi?

På Närjeholme finns Stadsodlingen där vi odlar blommor, kryddor och ekologiska grönsaker.

En del av stadsodlingen är till för kommunens förskolebarn som vid varje besök har haft ett tema, till exempel att lära sig om bin, jord och näring för att sedan vara med och plantera.

Under år 2017 hade stadsodlingen 250 barn från förskolor som kom och odlade i sina egna odlingslådor och barnen återkommer även i år vilket uppskattas av alla.

Stadsodlingen är ett inspirerande utflyktsmål där du kan få tips om odlingar, på hur man som nybörjare kan börja odla och med vad, hur du bygger en bostad för humlor och bin och mycket mer.

Till Stadsodlingen tar du dig bäst med buss, cykel eller till fots

Promenera eller cykla

Närmast är det från Kungsgatan 87 (Folkestaleden). Cykel och gångväg över röda bron finns mitt emot Barkmans Färg. Stadsodlingen är belägen precis efter bron.

Åka buss

Ta buss nummer 7 och gå av vid hållplats Ridderhofsgatan, promenera sedan längs Kungsgatan och gå över röda bron vid Kungsgatan 87, mitt emot Barkmans färg. Stadsodlingen är belägen precis efter bron.

Bil

Det finns en parkering på Kungsgatan 100 vid den gamla bilskroten mittemot Barkmans färg och sedan går man över gångbron till odlingen. 


AMA 
- Resursenheten för Aktivitet, Motivation och Arbete
AMA sköter bland annat om stadsodlingen.
Här kan du läsa mer om vad AMA gör.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stadsodlingen
Öppettider

Måndag - fredag kl. 8.00-15.00
(Verksamheten är öppen maj - september)

Postadress

Eskilstuna kommun / AMA, Alva Myrdals gata 5, 631 86 Eskilstuna

Pirkko Tuomainen
Biträdande enhetschef