MENY
Eskilstuna kommun

Mesta skola

Mesta skola ligger 6 kilometer söder om Eskilstuna centrum. Skolan är en grundskola med 35 anställda och cirka 240 elever från förskoleklass till årskurs tre. Rektor på skolan är Joakim Sundh.

Mesta skola omges av en unik miljö och eleverna har tillgång till en fantastisk natur. Vår populära skolgård är en utmärkt och stimulerande umgängesplats som även uppmuntrar till pedagogiska lekar.

På Mesta skola arbetar vi med våra gemensamma ledord trygghet, gemenskap och studiero. Pedagogerna på skolan har bred kompetens och erfarenhet av yrket. Vi arbetar aktivt med flera olika  pedagogiska metoder och inlärning via lek, rörelse och IKT. Ett exempel är att vi väver in kunskaper om teknik och natur i många aktiviteter. Arbetsmetoderna och pedagogernas engagemang och kunskap ger eleverna bra möjligheter att nå mycket goda studieresultat. En del av vår undervisning sker utomhus samt i vårt Kulturhus där vi har bibliotek och bildsal.

Skolan är liten och det bidrar till närhet och trygghet för eleverna. Skolans förväntningsdokument står också för trygghet och tydlighet. Elever, föräldrar och personal har tillsammans beslutat om vilka förväntningar vi har på varandra. Samarbetet mellan skola och hem bidrar till våra elevers framgångar. Både elever och föräldrar är i hög grad nöjda och eleverna står i kö för att få studera här.

Eleverna fortsätter i årskurs 4 i Lagersbergsskolan en kilometer bort och går oftast i årskurs 7-9 i Stålforsskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.