Eskilstuna kommun

Bli bättre på att använda ny teknik

Till exempel hur Bank-ID och Kivra funkar och andra saker som kan vara bra att ha på plats.

Säkerhet på nätet

Säkerhet på nätet : Webbplats med samlad information för dig som vill bli en säkrare internetanvändare. Här hittar du guider och kurser om hur du undviker att bli lurad, vad du gör om du blivit drabbad och fördjupande artiklar. Webbplatsen är ett samarbete mellan MSB, Polisen och Internetstiftelsen.

Komma igång med att använda ny teknik

Känner du dig ovan med all teknik som finns? Här har vi samlat tips, råd och information för dig som vill bli mer digital och hur det digitala kan underlätta för dig i vardagen.

IT-akuten på Stadsbiblioteket: Hjälper dig med vardagliga IT-bekymmer som rör datorer, läs- och surfplattor och mobiltelefoner. Se Stadsbibliotekets webbplats för drop-in tider.

Digitalhjälpen – Post- och telestyrelsen: Här hittar du steg- för-steg-guider och tips på kurser samt digitala tjänster för att stärka din digitala kompetens och som hjälper dig att utforska dina möjligheter.

Seniorsurfarna: TV-serien Seniorsurfarna ger exempel på hur digitalisering påverkar vår vardag och hur den kan göra vardagen enklare, oavsett ålder.

Har du inte utrustning hemma?

På de flesta bibliotek i Eskilstuna finns det besöksdatorer som du kan använda utan kostnad 2 timmar per dag under förutsättning att du har ett lånekort. Har du inget lånekort kan du skaffa det på biblioteket.

Kontaktuppgifter

Mottagningsenheten biståndskontoret

Hjälper dig i frågor som rör omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättningar. Du kan få råd, svar på frågor, hjälp med att ansöka om stöd eller att göra en orosanmälan. Du som har pågående ärenden ska kontakta din handläggare direkt.

Telefon:

  • 016-710 52 60, Måndag, tisdag, torsdag, fredag kl. 10.00-16.00. Onsdag kl. 13.00-16.00. Stängt för lunch kl. 12.00-13.00.

Besöksadress

Postadress

Vård- och omsorgsförvaltningen
Biståndskontoret Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag, fredag kl. 10.00-16.00. Onsdag kl. 13.00-16.00. Stängt för lunch kl. 12.00-13.00.

Uppdaterad: 27 januari 2023