Internationella kvinnodagen uppmärksammas 8 mars

20 februari 2024

Frukostseminarium, föreläsningar, bio och skaparverkstad är fyra av många aktiviteter när kvinnodagen 2024 uppmärksammas runt om i Eskilstuna kommun.

Eskilstuna kommun arrangerar ett frukostseminarium i samarbete med ABF. Ingen föranmälan krävs, frukost så långt lagret räcker.

Datum: 8 mars
Tid: kl. 08.30-10.00
Plats: ABF-huset

Dagen inleds med tal av Lisa Friberg (S), ordförande i Eskilstuna kommuns jämställdhetsberedning. Därefter följer ett seminarium om arbetsvillkor i kvinnodominerade verksamheter under ledning av Majo Brostedt (S), kommunalråd, och Susanne Carlsson, HR-direktör på Eskilstuna kommun.

Arrangemanget avslutas med frukostmingel tillsammans med representanter från jämställdhetsberedningen.

Program

Internationella kvinnodagen uppmärksammas inte bara av kommunen. Här ser du evenemang i Eskilstuna från onsdag 6 mars till fredag 8 mars. Programmet fylls på löpande.

Om internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Sedan 1978 finns 8 mars med som internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar. Eskilstuna kommuns jämställdhetsberedning har i uppdrag att se till att Eskilstuna kommun årligen uppmärksammar internationella kvinnodagen den 8 mars, jämställdhetsdagen den 26 augusti och internationella mansdagen den 19 november.

Uppdaterad: 29 februari 2024