Mötesplats Fröslunda Fröet

Mötesplats Fröslunda Fröet utgör ett nav för områdesarbetet i Fröslunda, Lagersberg och Brunnsbacken med aktiviteter för alla åldrar. På mötesplatsen finns även ett bibliotek och ett café.

Öppettider

Måndag-torsdag 13.00-15.00

Mötesplats Fröslunda Fröet anpassar verksamheten för att begränsa smittspridning av covid-19. Den öppna besöksverksamheten är stängd men verksamheten fortsätter enligt följande:

  • Samhällsservice (datorlån, utskrifter med mera) i begränsad utsträckning där besökare får komma in utifrån behov. Detta sker måndag-torsdag, 13.00-15.00.
  • Digital verksamhet via sociala medier
  • Anpassade utomhusaktiviteter (alla åldrar)
  • Anpassade inomhus- och utomhusaktiviteter för barn och ungdomar med begränsat antal platser och föranmälan

Följ oss också i sociala medier för mer information och prata med personalen om du har frågor.

Som tidigare gäller att:

  • stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk
  • testa dig vid symtom
  • tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten
  • hålla avstånd till andra både inomhus och utomhus

Klicka här för mer information om coronaviruset / covid-19

Om verksamheten

Fröet har programverksamheten för alla åldrar med återkommande veckoaktiviteter samt föreläsningar, temakvällar, uppträdanden och utbildnings- och arbetsmarknadsaktiviteter.

Aktiviteterna arrangeras i samverkan med föreningar, studieförbund och andra kommunala verksamheter. Under sommaren arrangeras ett stort antal aktiviteter i anslutning till sommartorget.

På mötesplatsen finns även ett bibliotek med utlåning av tal- och ljudböcker samt dagstidningar och tidskrifter på olika språk. Det finns trådlös uppkoppling (wifi) och möjlighet att låna datorer, skriva ut och kopiera. I caféet kan du ta en fika och träffa andra i boende i området.

I anslutning till Fröet finns även studioverksamhet i Valvet som ligger på andra sidan Skogstorpsvägen (Hovängsvägen 2).

Vissa av våra aktiviteter nedan är inställda eller genomförs på ett alternativt sätt utifrån rekommendationer för evenemang och sammankomster från Folkhälsomyndigheten. För aktuell information om våra aktiviteter följ oss i sociala medier eller kontakta personalen.

Måndagar
16.00 Sagomåndag

Tisdagar
09.30-11.00 Språkcafé för alla
10.00 Stavgång (09.00 sista tisdagen varje månad)
14.30 Bokcirkel för vuxna
17.00-19.00 Tjejgrupp (10-15 år)

Onsdagar
08.30-11.00 Föräldrafika
10.00 Stol och styrka med Friskis&Svettis
10.00-12.00 Mötesplats för kvinnor med bibliotekarie Haifaa Mohrez
10.00-12.00 Handarbetsgrupp

Torsdagar
09.30-12.00 Hälsoskola för kvinnor med Fröslunda vårdcentral
11.00 Träning för kvinnor på Friskis&Svettis (Sveaplan)
Sagostund (ojämna veckor, tid kommer inom kort)

Fredagar
14.30-16.00 Skapandegrupp för barn

Nyhet! Sagomåndag - Varje måndag 16.00 läser bibliotekspersonal spännande sagor och magiska berättelser för barn. Vi bjuder på fika.

Nyhet! Bokcirkel för vuxna - Varje tisdag 14.30. Anmäl dig till vår bokcirkel om du gillar att läsa böcker och diskutera dem med andra. Vi bjuder på fika.

Jobb & sysselsättning - Gruppverksamhet som erbjuder jobbsökarhjälp.

Teoriläsning körkort, CV- och läxhjälp - Vi hjälper dig med teorifrågor för körkort B, hur du skriver ett CV eller personligt brev samt läxor. Boka in en tid med vår personal.

Mötesplats Fröslunda Fröet är en del av Ung Fritid och mötesplatser som skapar möjligheter till goda livsvillkor och meningsfull fritid för sina besökare.

Mötesplats Fröslunda Fröet

Telefon:

Öppettider

Måndag-torsdag 13.00-15.00

Uppdaterad: 6 maj 2021