Eskilstuna kommun

Brand på Årbygatan i Årby

Platsen har spärrats av och det är brandrök i området. Det är viktigt att inte andas in denna och att stänga fönster och dörrar så att röken inte kommer in. Vissa vägar i området är avstängda.
Läs mer och följ händelseutvecklingen på Polisens webbplats.
Uppdaterad: 2023-09-25 kl. 13.20

Bad, idrott & aktiviteter

I området finns vandrings- och motionsleder i olika längder, en del av dem har kvällsbelysning. Sörmlandsleden passerar Vilsta och här kan du gå en av ledens rundslingor, Vilstarundan. Det finns även mountainbikespår, banor för för discgolf och bangolf. Här ligger en badplats och det finns flera grillplatser. På vintern kan du åka längdskidor på Vilsta Skidstadion eller utförsåkning och pulka i Vilstabacken.

Badplats

Kommunal badplats i Vilsta vid Eskilstunaån med sandstrand, brygga, grillplats, toalett, bänkar och närhet till kiosk/restaurang. Det finns handikapparkeringar vid Vilstabadet. Det finns också en anpassad toalett.

Vilstabacken

Backe för utförsåkning och pulkaåkning. Man hjälper naturen lite på traven och sprutar konstsnö i Vilstabacken så även om det blir plusgrader en period så finns goda förhoppningar om snöigt underlag.

Leder & spår

I Vilsta finns det fyra stycken motionsspår på 2,5 km, 5 km, 9,7 km och 10 km. Sörmlandsleden passerar Vilsta och här kan du gå en av ledens rundslingor, Vilstarundan. Utöver att vissa av spåren prepareras för längdskidor under vintern så anläggs dessutom en konstsnöslinga på Vilsta Skidstadion. Det finns två olika långa ridleder med utgångspunkt från Vilsta ridskola.

Andra idrottsanläggningar

Vilsta friluftsområde

Telefon:

Uppdaterad: 25 april 2023