Här är Eskilstunas senaste Krogar mot knark-krogar

Vita Huset Mat & Nöje, The Bishops Arms, Papas Tapas, Y-WON Bar & Grill, Time Out Sportbar, Royal Oak och O’Learys. Där har ni Eskilstunas senaste tillskott i Krogar mot knark-familjen.

Krogar mot knark är ett nationellt nätverk som arbetar för att motverka narkotika på krogen. I Eskilstuna är sedan tidigare fem andra krogar certifierade: Grappa, Pitcher's, Biff Grill & Bar, Gränden och Mocca Deli.

Sammanlagt är alltså tolv krogar i Eskilstuna nu certifierade Krogar mot knark-krogar.
– I samband med att de blir certifierade tar de på sig ett antal åtaganden som krogar. Avtalet skrivs också under av polisen och kommunens alkoholhandläggare, säger Eva Carlsson, brotts- och drogförebyggande samordnare på Eskilstuna kommun.

Simon Råberg är ansvarig hos polisen för utbildning av krogarnas personal. Den utbildningen är ett måste för att krogarna ska få bli certifierade och därmed tydligt ta avstånd från narkotika på krogen.
– Under utbildningen lär sig deltagarna att upptäcka tecken på narkotikahantering i krogmiljö. Personalen ska vara medveten om hur det ser ut när någon tagit narkotika och vad det finns för olika preparat, säger Simon Råberg och fortsätter:
– Det handlar också om kunskap om den fysiska miljön på krogen. Så chansen att upptäcka narkotika ökar och det blir enklare att förhindra narkotikahantering.

Sven Stapel från Papas Tapas, en av de krogar som certifierades, säger att utbildningen varit värdefull.
– Man har lärt sig att uppmärksamma problemet. Det är tydligt att problemet finns överallt.

Annelie Klavins Nyström är ordförande i Trygga Eskilstunas politiska styrgrupp:
– Jag känner sådan stolthet över att så många krogar väljer att ansluta sig.

Stadshuset i Eskilstuna

Måndag - fredag 8:00-17:00