MENY
Eskilstuna kommun

Stoppa langningen

Alltför många föräldrar langar alkohol till sina tonåringar! Även äldre kompisar/ syskon förser ungdomar med alkohol. Det är viktigt att göra föräldar och andra vuxna medvetna om deras roll. Dels när det gäller att påverka konsumtionsmönster och dels att fördröja alkoholdebuten. Om fler föräldrar hade gemensamma gränser kring alkohol skulle ungdomarnas alkoholkonsumtion minska. Därmed minskar vi också risken för direkta konsekvenser som våldsbrott, stölder, försämrat skolresultat samt att man utvecklar ett beroende längre fram i livet. 

Inför risktillfällen som exempelvis, valborg, skolavslutning och Halloween som då vi vet att ungdomar dricker sig berusade och även gör sin alkoholdebut, mobiliserar vi arbetet med samverkan mellan Trygga Eskilstuna, Polismyndigheten, Ung fritid Eskilstuna och Torshälla, Säkerhetsprogrammet på S:t Eskils gymnasium, socialtjänst, skolan, Landstinget Sörmland samt Systembolaget. 

Bland annat så delas foldrar/flyers ut till vuxna på stan, via skolor och andra mötesplatser. Den uppmanar bland annat människor att tipsa polisen om man misstänker langning till ungdomar på telefon 114 14. Polisen kommer att ha extra resurser ute på stan och på andra platser både civilklädda och unifermerade. Det i syfte att motverka langning och arbeta med de tips man har fått in.

Vid frågor kontakta:
Eva Carlsson, brotts- och drogförebyggande samordnare Eskilstuna kommun, 073 – 950 67 70

Du som förälder har stor betydelse när det gäller att påverka ditt barn och att fördröja alkoholdebuten!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stadshuset i Eskilstuna
Öppettider

Måndag-fredag 8:00-17:00

Besöksadress

Fristadstorget

Postadress

631 86 Eskilstuna

Eva Carlsson
Samordnare/Utvecklare brotts- och drogförebyggande arbetet
Annelie Klavins Nyström
Ordförande Trygga Eskilstunas politiska styrgrupp