För dig som är ung

På uppdrag av Eskilstuna kommun har elever på S: t Eskils gymnasium tagit fram en informationsfolder om alkohol för unga. Foldern heter "Framnykter eller bakfull" och är riktad till ungdomar.

Eleverna har tillsammans arbetat med folderns innehåll, layout och bilder som syftar till att informera ungdomar om alkohol och dess konsekvenser. Den ska främst användas av Ungdomsmottagningens personal då de möter ungdomar som visar sig ha en hög alkoholkonsumtion, men även av kuratorer och skolsköterskor i kommunen som också kan ha användning för den i sina samtal med elever.

Foldern togs fram i önskan från barnmorskorna på Ungdomsmottagningen. De ville nå ut till dessa ungdomar och behövde stöd som de kunde prata kring och hänvisa vidare till, i syfte att få dem att själva inse konsekvenserna med att dricka för mycket.

Stadshuset i Eskilstuna

Måndag - fredag 8:00-17:00