MENY
Eskilstuna kommun

Förändringar i våra verksamheter

Med anledning av skärpta allmänna råd för Sörmland och för att minska smittspridning införs nu restriktioner i vissa av kommunens verksamheter. I vissa fall kan också personalbrist till följd av hög sjukfråvaro göra att vissa verksamheter stängs tillfälligt

Flöjtvägens förskola

Flöjtvägens förskola i Slagsta/Ärna har tillfälligt varit stängt vecka 46 på grund av personalbrist men öppnar igen tisdag 24 november.

Munktellbadet

Familjebad, Aqua Sport och River Relax är stängt tillsvidare. Simhallen öppen endast för motionssim. Simskolegrupper för barn och ungdom fortsätter. Actic gym är öppet.

Besök gärna munktellbadet.selänk till annan webbplats för ytterligare information.

Bibliotek

Stadsbiblioteket, Torshälla bibliotek, Kjula bibliotek och Alberga bibliotek har öppet som vanligt, men med mycket begränsad service.

Bokbussen kör som tidigare, men endast en besökare får vara inne i bussen åt gången. Vid besök vid skolor, fritids och förskolor så måste en vuxen följa med barn som besöker bokbussen.

Årby bibliotek tar endast emot bokade besök.

Låna - lämna - gå. Vill du besöka något av våra bibliotek ber vi dig att göra ditt ärende snabbt och sedan lämna biblioteket. Vi uppmanar alla besökare att istället använda våra digitala tjänster för att bl.a. läsa e-böcker, tidningar, streama film, och lyssna på ljudböcker.

Digitala tjänster och mer information finns på bibliotek.eskilstuna.selänk till annan webbplats.

Rekryteringsenhetens reception

Stängt tills vidare. Endast bokade besök. Vi kommer också att mininera antalet fysiska besök och ställa om till digitala intervjuer. Om du är aktuell i en rekrytering kommer du att få närmare information av din rekryteringskonsult.

Idrottsanläggningar

Munktellarenan är från och med 7 november stängt för allmänhet. Föreningar med barn- och ungdomsverksamhet* har fortfarande tillträde.

Ishallarna är stängda för allmänhet från och med 6 november. Det kommer fortfarande vara möjligt med utomhusåkning om vädret tillåter.

Hyra scener eller samlings- och möteslokaler

Med anledning av Folkhälsomyndighetens allmänna råd och riktlinjer samt skärpta lokala restriktioner i Södermanlands län är det endast möjligt att boka scener för evenemang eller verksamhet som sker utan publik i lokalen. Samlings- och möteslokaler kan endast bokas för verksamhet avsedd för barn och unga (barn och unga födda 2005 eller senare).

Vi följer utvecklingen noga och beslut kan komma att ändras.

Vid frågor, kontakta uthyrningen@eskilstuna.se

Museum

Eskilstuna stadsmuseum är stängt tills vidare.

Eskilstuna konstmuseum och Ebelingmuseet i Torshälla håller fortsättningsvis öppet då kommunen bedömer att besök kan ske utan risk för trängsel. Museernas programpunkter, som visningar och workshoppar med mera, är inställda tills vidare.

Mötesplatser

Mötesplatser och fritidsgårdar

Mötesplatserna anpassar verksamheten utifrån regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 8 personer. Den öppna besöksverksamheten stänger men verksamheten fortsätter enligt följande:

  • Uppsökande verksamhet utomhus / trygga vuxna i området
  • Digital verksamhet via sociala medier
  • Samhällsservice (datorlån, utskrifter med mera) fortsätter i begränsad utsträckning där personal möter upp utanför och låter besökare komma in utifrån behov

Följ mötesplatserna i sociala medier för mer information och kontakta personalen om du har frågor.

Fritidsgårdar och övrig ungdomsverksamhet anpassar verksamheten utifrån regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler deltagare än 8 personer. Den öppna besöksverksamheten stänger men verksamheten fortsätter enligt följande:

  • Uppsökande verksamhet utomhus / trygga vuxna i området
  • Digital verksamhet via sociala medier

Följ fritidsgårdarna och ungdomsverksamheterna i sociala medier för mer information och kontakta personalen om du har frågor.

Mötesplatser för seniorer, hemtjänstens träffpunkter och mötesplatser för personer med funktionsnedsättning är stängda tills vidare. Vi erbjuder digitala mötesplatser på Facebook med bland annat livesändningar av aktiviteter och inlägg med utmaningar. Följ oss på facebook-sidan Mötesplatser för seniorerlänk till annan webbplats och facebook-sidan Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningarlänk till annan webbplats 

Restauranger

De restauranger som finns på våra vård- och omsorgsboenden och som vanligtvis är öppna för allmänheten är stängda tills vidare.

* Barn och ungdomar födda 2005 eller senare.


OBS! Nya eller förändrade åtgärder kan komma att införas snabbt. Eskilstuna.se uppdateras löpande med ny information.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag 10.00-19.00
Tisdag-fredag 10.00-16.30
Lördag 11.00-14.00


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla