MENY
Eskilstuna kommun

Nattvandring

Exempelbild

Nattvandring handlar först och främst om att möta ungdomar som är ute sent på kvällen. Stötta dem som är i behov av hjälp och skapa förtroende och trygghet bland de unga som bara vill umgås.

Nattvandring är inget nytt i Eskilstuna. Tidigare fanns det under Eskilstuna kommuns eget brottsförebyggande råd, Trygga Eskilstunas, vingar. Numera är det Nattvandring.nu som samordnar vandringarna.

Eftersom det finns en vilja att nattvandringen i Eskilstuna synkroniseras kring nattvandring.nu, sluts ett avtal med stiftelsen. Du hittar kontaktuppgifter och info på deras hemsida.länk till annan webbplats

Alternativt kontaktar du utvecklare Helena  Andersson Tsiamanis på Eskilstuna kommun.

Hur går nattvandring till i Eskilstuna?

  • Gruppen som slutit avtalet får kläder som tydligt visar att det handlar om just nattvandring.nu. En fördel med uniform klädsel är att nattvandrare från exempelvis Fröslunda kan sluta upp och hjälpa nattvandrare i centrum och vise versa. Vill en viss grupp nattvandrare visa att de kommer från en specifik förening, går det att komplettera kläderna med en namnbricka eller liknande.
  • Nattvandringsgruppen blir försäkrad under, till och från en vandring.
  • Ett krav som finns i samband med ett avtal är att nattvandrargruppen håller en loggbok där uppgifter om vad som hänt under en vandring skrivs ner.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Stadshuset i Eskilstuna
Öppettider

Måndag-torsdag 7.45-16.15
Fredag 7.45-16.00

Besöksadress

Fristadstorget

Postadress

Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna

Helena Andersson Tsiamanis
Utvecklare