Nattvandring handlar först och främst om att möta ungdomar som är ute sent på kvällen. Stötta dem som är i behov av hjälp och skapa förtroende och trygghet bland de unga som bara vill umgås.

Du som är intresserad av att starta en nattvandringsgrupp eller vill nattvandra kontaktar Helena Andersson Tsiamanis, utvecklare på Eskilstuna kommun, via telefon 016-710 22 79 eller e-post. Tack för att du vill engagera dig. 

Eskilstuna kommun samarbetar med Stiftelsen nattvandring.nu.

Hur går nattvandring till?

  • När gruppen har utbildats och slutit ett avtalet med nattvandring.nu får gruppen låna västar som tydligt visar att det handlar om just nattvandring.nu. En fördel med västarna är att grupperna som nattvandrar i olika delar av kommunen syns och visar att de kommer från nattvandring.nu.
  • Om en viss grupp nattvandrare vill visa att de kommer från en specifik förening, går det att komplettera västarna med en namnbricka eller liknande.
  • Nattvandringsgruppen blir försäkrad under, till och från en vandring.

Om stiftelsen nattvandring.nu

Nattvandring.nu är en stiftelse och finansieras enbart genom sina långsiktiga stiftare och partners. Nattvandring.nu säljer aldrig enskilda sponsorpaket och tar tydligt avstånd från denna typ av verksamhet.

Stiftelsen är en politiskt och religiöst obunden verksamhet som arbetar för ett ökat vuxenengagemang för barn och ungdomar, samt för att utveckla, stödja och främja nattvandringen i hela landet samt i nordisk samverkan.

Helena Andersson Tsiamanis

Utvecklare

Telefon:

Uppdaterad: 17 februari 2022