Grafisk profil extern samverkan

Kommunvapnet

Kommunvapnet består av en murkrona och en vapensköld med städ och vatten. Murkronan symboliserar traditionellt kommunens myndighetsutövning och vapenskölden med städet och vattnet syftar på orten i allmänhet. Vapenskölden får användas som symbol av föreningar och privatpersoner i olika sammanhang, utan tillstånd från kommunen. Om en näringsidkare vill använda vapnet som en del i sin profilering krävs tillstånd av kommunstyrelsen. Läs mer i den Grafiska manualen.

Logotypen

Kommunens logotyp består av vapnet tillsammans med namnet Eskilstuna kommun i typsnittet Museo Sans. Den finns i en stående och en liggande version. Den får inte användas fritt utanför kommunens verksamhet utan tillstånd. Vår logotyp ska alltid vara med när det är kommunen som är avsändare.

Logotypen är vårt unika kännetecken och kommunens egendom och det som tydligast signalerar till mottagaren att Eskilstuna kommun är avsändaren. Logotypen är varumärkesskyddad.

Det är den svart-vita varianten som är standardlogotyp. Den i färg ska enbart användas vid högtidliga tillfällen och i kommunfullmäktiges presidium. till höger i bildbiblioteket hittar du logtyperna för nedladdning i formaten png och eps. För få tillgång till varianten i färg ska du kontakta de grafiska formgivarna på Konsult och uppdrag. Se kontaktuppgifter till höger.

Eskilstuna kommun logotyp

Torshälla stads logotyp

Stjärnan

Stjärnan är vårt grafiska element som härstammar från visionen – Eskilstuna den stolta Fristaden. Stjärnan ska med fördel användas beskuren och helst i vit färg mot färgad bakgrund eller mot bildbakgrund. Stjärnan i sin helhet är tillåten att använda men effekten blir större om du beskär den från ett hörn. Placeringen i valfritt hörn är tillåtet.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00