Grafisk profil och logotype

Syftet med en tydlig profil är att stärka Eskilstuna kommuns identitet och göra det lätt för omvärlden att se vilka verksamheter som är kommunalt drivna. Ett enhetligt ansikte utåt ger en bra förutsättning för en stark och framgångsrik verksamhet.

Vår grafiska profil och manual

Den grafiska profilen ska ses som ett hjälpmedel och ge kommunens medarbetare möjlighet att helt lägga fokus på vad kommunikationen ska åstadkomma, inte hur den ska se ut. Här kan du ladda ner Eskilstuna kommuns grafiska manual

Logotypen och de på förhand bestämda typsnitten gör Eskilstuna kommun till en tydlig avsändare och lätt att känna igen.

Eskilstuna kommuns logotyp

Vårt viktigaste igenkänningstecken. Den ska finnas med i de sammanhang som kommunen är avsändare.

Eskilstuna kommuns logotyp består av:

• vapnet – murkrona och sköld
  • texten Eskilstuna kommun – centrerat under eller till höger.

Logotypen är odelbar och får inte förändras i stil, utseende eller proportioner.

I samverkan med andra

När Eskilstuna kommun samverkar med annan/andra organisationer ska det tydligt framgå att kommunen är en samverkanspart. Eskilstuna kommuns logotyp placeras då tillsammans med de andra organisationernas kännetecken följt av texten "i samverkan med" eller liknade.

Behöver du logotypen för ett samverkansprojekt? Kontakta i första hand den person du samverkar med inom kommunen eller i andra hand kommunens grafiska formgivare.

Vapenskölden

Vapnet i färg

Vapenskölden får användas som symbol av föreningar och privatpersoner i olika sammanhang utan tillstånd från kommunen. Men om en näringsidkare vill använda vapenskölden som en del av sin logotyp eller varumärke krävs tillstånd av kommunstyrelsen.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00