Förändrade menyer i Eskilstunas måltidsverksamhet

Hög sjukfrånvaro inom Måltidsservice förändrar tillfälligt utbudet som serveras gäster, brukare och elever.

I kök med tillfälligt minskad personalstyrka kommer det att märkas vissa skillnader i utbud; maten kommer dock hålla samma kvalitet även i fortsättningen.

Förskolan/skola
Här kan det en tid framöver ske olika åtgärder som köken tillämpar utifrån deras bemanning för dagen. Det kan handla om ett minskat eller anpassat utbud i salladsbuffén, menyn för dagen kan med kort varsel ändras.

– Vi gör det vi kan för att detta inte ska upplevas som en försämring och hoppas på överseende kring de anpassningar vi behöver göra för att klara av att ha våra kök igång, säger Klara Trygg som är kostchef på serviceförvaltningen.

Äldreomsorgen
Från och med 23 november erbjuder vi endast ett alternativ i utbudet per måltid. De som är i behov av specialkost kommer att få det som tidigare. Vissa andra mindre justeringar kommer också att göras; till exempel enklare varianter av helgdesserter.

– Jag hoppas och tror att det finns en stor förståelse för detta bland våra gäster; att de sätter en tilltro till att vi gör allt vi kan för att de fortsatt ska få en trevlig och smaklig måltid, säger Erika Wärme som är kostchef på serviceförvaltningen.

Måndag-fredag 07.30-16.00

Måndag 10.00-19.00