Eskilstuna erbjuder fortsatt handlingshjälp till riskgrupper

Även framöver kommer riskgrupper kunna få hjälp med att handla och hämta ut medicin. Eskilstuna kommun fortsätter samarbeta med Svenska kyrkan Eskilstuna pastorat.

Handlingshjälpen riktar sig till de som är 70 år och äldre eller tillhör en riskgrupp. De kan få hjälp med att handla eller att hämta ut medicin på vardagar. Själva tjänsten är kostnadsfri men den som nyttjar tjänsten betalar själv för sina faktiska inköp (via swish eller faktura).

Den handlingshjälp som tidigare erbjudits i Eskilstuna kommun har varit möjlig genom ett avtal mellan MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och Svenska kyrkan. Avtalet har avslutats men Eskilstuna kommun tycker att samarbetet med Svenska kyrkan Eskilstuna pastorat fungerat bra och väljer därför att fortsätta då behovet finns kvar nu när smittspridningen ökat.

Behöver du hjälp med att handla eller hämta ut medicin, fyll då i formuläret på Svenska kyrkans hemsidalänk till annan webbplats eller ring Eskilstuna direkt 016-710 10 00.

Måndag-fredag 07.30-16.00

Måndag 10.00-19.00