MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna utvecklas som kultur- och mötesstad

Exempelbild

Eskilstuna kommun och Klövern utreder gemensamt om det går att bygga ett kongress- och kulturhus med tillhörande hotell i centrala Eskilstuna.

Behoven av skapa fler och större mötesplatser har ökat i takt med Eskilstunas utveckling. Samtidigt behöver även Eskilstuna platser som kan skapa ett mer aktivt kulturliv.

Eskilstuna kommun och bolaget Klövern AB föreslås teckna samarbetsavtal för att se över möjligheterna att centralt skapa ett område med kongress- och kulturhus samt tillhörande hotell. Aktuellt område är fastigheterna Vestalen och Våghalsen som i dag omfattar Cityhuset, parkeringarna längs Rademachergatan samt området runt bibliotekshuset.

Kongress- och kulturhuset ska vara en mötesplats för alla och fungera som ett levande vardagsrum för både invånare och besökare. Kulturhuset kan komma att inrymma kulturskola och bibliotek samt scener och större möteslokaler. Kongressdelen omfattar cirka 8 000 kvadratmeter med stora och små möteslokaler, restaurang och tillhörande hotell.

Inriktningen är att kongress- och kulturhuset ska inrymma en sal för möten och scenkonst som kan ta emot upp till 1000 personer. Scenerna, möteslokalerna och andra ytor ska kunna användas för ideella och kommersiella ändamål.

Beslut om principöverenskommelsen förväntas fattas av Kommunstyrelsen den 2 juni och Kommunfullmäktige den 16-17 juni.

På stadsutveckling.eskilstuna.selänk till annan webbplatsfinns mer information och bland annat länk till fördjupad förstudie.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Stängt


Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla