Eskilstuna kommun Årets Fairtrade City 2018

Eskilstuna är ett föredöme vad gäller upphandling av rättvisa produkter. Det menar Fairtrade Sverige som utsett kommunen till årets Fairtrade City 2018. En utmärkelse som Eskilstuna faktiskt redan vunnit en gång tidigare – år 2013.

I kommunen finns det ett stort engagemang och en bred samverkan med olika lokala aktörer något som juryn tagit fasta på.

Motiveringen för Årets Fairtrade City 2018 lyder:

”Eskilstunas engagemang och arbete är ett föredöme vad gäller kontinuitet och bredd. Det finns ett stort engagemang och en samverkan med olika lokala aktörer i de informationsaktiviteter som genomförs. Det finns en god representation i styrgruppen för Fairtrade City ifrån både kommunen, samhället och näringslivet. Eskilstuna är ett föredöme vad gäller offentlig upphandling av rättvishandlade produkter och initiativtagare till ett regionalt samarbete mellan Fairtrade City-diplomerade kommuner i Mälardalsregionen.”

– Det känns bra att vårt hållbarhetsarbete i enlighet med Agenda 2030 ger resultat och uppmärksammas. Att satsa på en hållbar konsumtion är viktigt både för oss som kommun men också för människorna i början av handelskedjan, säger Marita Skog, utvecklingsdirektör på Eskilstuna kommun.

Läs mer om Eskilstuna som årets Fairtrade City här.länk till annan webbplats

Måndag-torsdag 07.45-16.30