Pia Järnkvist blir ny ekonomidirektör i Eskilstuna kommun

Nu är det klart att Pia Järnkvist blir Eskilstuna kommuns nya ekonomidirektör. Hon har en lång erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning, strategisk planering samt olika chefs- och ledaruppdrag.

Pia Järnkvist arbetar idag som konsult i egen regi med uppdrag kring bland annat ekonomi- och verksamhetsstyrning, verksamhetsutveckling och organisationsutveckling. Fram till årsskiftet var hon ekonomichef vid Örebro universitet där hon verkat i 16 år.

- I Pia får vi en erfaren ekonomidirektör som är utvecklingsinriktad och har mångårig erfarenhet av strategiska ledningsfrågor och ekonomi- och verksamhetsstyrning i offentlig sektor. Hennes erfarenhet och person kommer att komplettera vår ledningsgrupp och stärka vår organisation på ett sätt som bidrar till stabilitet och långsiktighet, säger kommundirektör Tommy Malm.

Närvarande ledarskap

Pia Järnkvist är i botten civilekonom med inriktning mot controller. Hon har också gedigen erfarenhet av projektstyrning och kvalitetsutvecklingsarbete.

- Jag ser fram emot att vara en del av en dynamisk ledning där man arbetar tillsammans för att nå verksamhetens mål och där det finns möjlighet till utveckling, inflytande och dialog. Jag brinner för att utveckla individer och tror på ett individanpassat och närvarande ledarskap, säger Pia Järnkvist.

Pia ersätter tidigare ekonomidirektör Tommy Malm, som numera är kommundirektör. Hon börjar sin anställning i Eskilstuna kommun den första april.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00