Tommy Malm blir Eskilstunas nya kommundirektör

Tommy Malm.

Nu är det klart att Tommy Malm tar över rollen som kommundirektör när Pär Eriksson går i pension. Tommy har arbetat som ekonomidirektör i Eskilstuna kommun sedan 2005 och som VD för Eskilstuna Kommunföretag sedan 2013. Han tillträder tjänsten den 21 januari 2019.

Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med rekryteringen.
– Vi har haft många bra kandidater, kvinnor och män med olika bakgrund. Tommy Malm har lång och gedigen erfarenhet från arbetet i högsta ledningen i Eskilstuna kommun. Han har de egenskaper som krävs, står för kontinuitet i ledarskapet och är väl insatt såväl i de möjligheter som de utmaningar som Eskilstuna står inför, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tommy Malm är utbildad civilekonom och har bland annat arbetat som planerings- och ekonomichef på Skatteverket Mälardalen innan han tillträdde sin tjänst i Eskilstuna kommun. Han bor i Barkarö utanför Västerås och är 50 år.

– Jag har arbetat i kommunen i 13 år, har ett stort hjärta för Eskilstuna och känner väl till den kommunala organisationen. Det är ett hedersuppdrag att få leda arbetet vidare och jag är mån om att vi inte tappar fart i allt arbete som pågår, säger Tommy Malm

En av kommunens största utmaningar är att klara den demografiska utvecklingen med en större andel barn och unga under 20 och en större andel äldre över 80.

– Det krävs en kommundirektör som på djupet förstår de bakomliggande faktorerna som påverkar en kommuns verksamhet och samtidigt förmår arbeta för att hitta nya lösningar på de behov vi ser framöver, menar Jimmy Jansson.

Rollen som kommunens högsta tjänsteperson innebär ett ansvar för hela Eskilstunas utveckling, att samordna kommunkoncernens förvaltningar och bolag samt skapa goda förutsättningar för den politiska ledningen att styra kommunen. I Tommy Malms uppdrag ingår även fortsättningsvis att vara VD för Kommunföretag som är moderorganisation för de kommunala bolagen.

Rekryteringsarbetet påbörjades i mars och i arbetet med behovsanalys och urvalsprocess har många aktörer medverkat på olika sätt, till exempel koncernledning, enhetschefer, förtroendevalda, fackliga organisationer och näringslivsrepresentanter.

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00