Ny vision för Eskilstuna 2030

Torsdagen den 14 december 2017 tog Kommunfullmäktige beslut om en ny vision för Eskilstuna 2030länk till annan webbplats, som ersätter den gamla visionen för 2020, Eskilstuna - den stolta Fristaden.

Mer än 2 700 invånare och verksamma har gett sin målbild av hur det ska vara att bo och leva i Eskilstuna år 2030. Alla målbilder har sammanställts i en gemensam vision och målbild för Eskilstuna år 2030 som ska vara vägledande för hur Eskilstuna ska fortsätta att utvecklas.

Vad är en vision?

En vision kan beskrivas som ett uttryck för ett framtida tillstånd som man vill uppnå som inte behöver uppfylla formella krav på realism, tidsbundenhet eller mätbarhet. Den bör vara vägledande för beslut och agerande men samtidigt så generell att den tillåter kreativitet och strategier för att uppnås.

Så här ser Eskilstunas nya vision ut

Vårt Eskilstuna 2030

– Vi är modiga, jämställda och har tillit till varandra

– Vi har kunskap, jobb och är attraktiva i en global värld

– Vi tar ansvar för en trygg och hållbar framtid

Vi upplever, utvecklar och inspirerar.

Vi gör Eskilstuna – tillsammans.

Vad händer nu?

Nu är det viktigt att alla hjälps åt för att förverkliga visionen. Nästa steg är att tillsammans med olika aktörer upprätta långsiktiga handlingsplaner för hur målsättningarna bäst kan implementeras i olika sammanhang.

Läs mer om visionen och målbilden

Läs om hur visionsarbetet har gått till på mitteskilstuna2030.selänk till annan webbplats

Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00