Cykelvägen till Sundbyholm på gång

Ny gång- och cykelväg är på gång till Sundbyholm.

Vägen är tänkt att löpa längs nordvästra sidan av väg 953.

Trafikverket planerar att bygga en ny gång- och cykelväg mellan Eskilstuna och Sundbyholm. Vägen är tänkt att löpa längs nordvästra sidan av väg 953.

För att få bygga vägen har Trafikverket sökt tillstånd för att anlägga den del av den nya vägen som kommer gå genom delar av Sundbyholms naturreservat. Kommunledningskontoret anser att kommunstyrelsen kan ge tummen upp för byggprojektet, dock på två villkor. För det första måste vägen projekteras så att inga skador uppstår på värdefulla träd. För det andra ska ett område med värdefulla träd stängslas in mot arbetsområdet. Det stängslade området får inte användas för byggtrafik, upplag eller dylikt under byggfasen.

Kommunen ska staka ut området och dessutom ta del av bygghandlingarna innan byggstart.

Gång- och cykelbanan finansieras av Trafikverket och Eskilstuna kommun.

Det här är bara en av våra notiser inför kommande kommunstyrelsesammanträdet 7 mars. Här kan du läsa fler notiser.

En enklare väg till kommunens service och tjänster.

Besök vardagar 8.00-17.00
- dag innan röd dag 8.00–16.00