MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna nominerad till Sveriges KvalitetsKommun 2015

Eskilstuna kommun har nominerats till utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2015. Det är nu andra gången som Eskilstuna är en av de nominerade. Vinnaren utses på Kvalitetsmässan i Göteborg den 4 november.

Av totalt 17 kommuner som anmält sig som kandidater till titeln Sveriges Kvalitetskommun nominerades Eskilstuna tillsammans med Borås, Helsingborg, Karlstad, Kävlinge och Västerås och går därmed vidare till nästa omgång. 

Eskilstuna deltar i tävlingen då det är en byggsten i vårt strategiska arbete för att utveckla vår ort och vår organisation. För oss handlar det om att sätta fokus på och förstärka vårt utvecklingsarbete inom de fem strategiska målen för hållbar utveckling: Attraktiv stad, social uthållighet, höjd utbildningsnivå, ekologisk uthållighet och fler jobb. Vi vill skapa motivation att göra det bästa vi förmår utifrån de förutsättningar vi har för våra kunder, brukare och invånare. 

Genom att vara med i tävlingen får vi också uppmärksamhet för vårt arbete. Arbetskamrater får uppskattande frågor kring hur de arbetar, vilka resultat de uppnår och så vidare. Och när de får berätta växer stolthet för uppdraget och allt gott arbete som görs. Vi får också ta del av andra kommuners framgångar och goda idéer som vi kan ta med oss hem.Inför beslutet har alla kommuner gjort en egenbeskrivning, se Eskilstunas beskrivning

Inför beslutet har alla kommuners verksamheter har utvärderats av Sveriges kommuners och landsting så kallad Kommunkompassen. Eskilstuna har sedan 2011 förbättrat sitt resultat från 503 poäng till 636 poäng av 800 möjliga. Det är ett av de fem bästa resultaten i Sverige. 

Nästa steg blir att Sveriges Kommuner och Landsting genomför en resultatanalys. Analysen består av ett stort antal olika resultatmått som till största delen är hämtade ur projektet Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK).

För ytterligare information
Anne Levirinne, kommunstrateg kvalitet, kommunledningskontoret, 070-1672192

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla