MENY
Eskilstuna kommun

Tomtkarta

Tomtkartan är ett utdrag ur kartdatabasen utan fältkontroll. Den innehåller fastighetsgränser, fastighetsbeteckningar, byggnader, vägar, vägnamn, adressnummer med mera. Du kan själv titta i Eskilstunakartan, se nedan, eller så kan du beställa en tomtkarta via det här formuläretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En tomtkarta kan användas för bygglov som rivningslov, fasadändring, skyltar på fasad och ändring av verksamhet. Den kan i vissa fall användas som underlag för andra typer av bygglovsansökningar tillsammans med en Förrättningskarta från Lantmäteriet (kontakta din bygglovshandläggare för mer information). Men vid tillbyggnad eller nybyggnad inom detaljplanelagt område behövs en Nybyggnadskarta.

Det är alltid de fasta gränsmarkeringarna på marken som gäller. Vänligen kontakta Lantmäterietlänk till annan webbplats för mera information om exakta fastighetsgränser.

Gör så här för att titta i Eskilstunakartan:

  • Klicka på "stor karta" i kartan ovan så som öppnas den i en ny flik.
  • Skriv in adress eller fastighetsbeteckning i sökfältet i övre högra hörnet i Eskilstunakartan (se siffra 1 i bilden nedan).
  • Med linjalverktyget kan du sedan välja att mäta längd och area i kartan. Dubbelklicka för att avsluta (se siffra 2 i bilden nedan)
  • Välj utskriftssymbolen (Skapa pdf). Där väljer du utskriftsstorlek, upplösning och skala(se siffra 3 i bilden nedan). Klicka sedan på Skriv ut. Då skapas en pdf som du sedan kan skriva ut.

Hör av dig till Supporten för geografisk information om du behöver mer information.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Supporten för geografisk information

Kartor, geografisk information och 3D-modeller

Öppettider

Vi tar emot besök på plats tisdagar och torsdagar 09.00 - 12.00
Kontakt via mail och telefon vardagar mellan 09.00-12.00

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna