MENY
Eskilstuna kommun

Adresser och lägenhetsnummer

Eskilstuna kommun är adressättande myndighet. Adresserna sätts efter att en fastighetsreglering har skett eller efter att en detaljplan har vunnit laga kraft. Lägenhetsnummer skapas eller ändras efter att fastighetsägaren har skickat in blanketten Registrering Ändring Avregistrering av lägenhetsnummer.

Mer information om bostäder, adresser och lägenheter på Lantmäteriets hemsida.länk till annan webbplats

Beslut om nya adresser skickas alltid till berörda fastighetsägare. Vid ändring av utfart, nyregistrering eller frågor skicka fastighetsbeteckning med hjälp av kontaktformuläret för adressättning till höger på sidan.

Adressättningen baseras på svensk SIS standard. Landsbygdsadress består av ett områdesnamn och nummer eller områdesnamn, gårdsnamn och ett nummer. Det är bara gods och större gårdar som har gårdsnamn. Ett gårdsnamn har alltid en historisk hävd. Ett områdesnamn kan bara finnas på ett ställe i kommunen och alla adresser är unika. Namnfrågor behandlas av namnberedningen före beslut i kommunfullmäktige.

För att skriva sig på adressen kontakta www.adressandring.selänk till annan webbplats eller Folkbokföringenlänk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Supporten för geografisk information

Kartor, geografisk information och 3D-modeller

Öppettider

Kontakt via mail och telefon vardagar mellan 09.00-12.00

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna