Telefonoperatören Tele2/Comviq har problem med sin telefoni

Det innebär att du som har ett abonnemang hos operatören kan ha svårt att komma fram till oss. Har du problem går det alltid att ringa från en telefon med ett annat abonnemang eller skicka mejl till Eskilstuna direkt på info@eskilstuna.se.

MENY
Eskilstuna kommun

EU Projekt

EU stödjer projekt ekonomiskt för att främja EU:s utveckling inom olika samhälls­sektorer. För att ett projekt ska få EU stöd måste det finnas ett uttalat europeiskt syfte med projektet.

EU flagga

Pågående projekt

Knuffa resan rätt

Eskilstuna kommun har tillsammans med Uppsala, Örebro, Nyköping och Västerås fått EU finansiering från Regionalfonden för ett projekt som handlar om ”nudging” (små enkla knuffar). Varje kommun ska ta fram och testa olika s k nudging­verktyg som ska styra människor till ett önskat val för hållbara transporter.

Genom beteendeförändring bidrar projektet långsiktigt till att minska kommunernas och regionens koldioxidutsläpp samt och skapar ett mer hållbart och hälsosamt transport­beteende hos regionens medborgare. Projektets totala budget uppgår till 2,9 milj kr.

För mer information, kontakta Sabina Dernelid 016-710 76 82. 

Språka

Eskilstuna kommun har tillsammans med Nyköpings kommun, Vård- och Omsorgscollege, Campus Nyköping, Kommunal, Regionförbundet Sörmland samt RAR beviljats finansiering från Europeiska socialfonden (ESF) för att driva ett pilot­projekt inom hemtjänsten.

Projektet ska utveckla och testa en modell för arbetsplatslärande med fokus på språkutveckling. På sikt ska modellen kunna implementeras i hela omsorgs­verksamheten. Modellen ska främja språk och kompetens­utveckling bland vård­biträden och under­sköterskor. Projektets totala budget uppgår till 4,7 Mkr.

För mer information, kontakta projektledaren Erika Keller 016-710 35 92.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla

Birgitta Berg
Internationell samordnare