MENY
Eskilstuna kommun

26 november

Exempelbild

19 och 20 november sammanträdde kommunstyrelsens arbetsutskott för att bereda ärenden inför beslutssammanträdet 26 november. Här är ett axplock i form av notiser från de ärenden som behandlades.

Bland annat diskuterades partistödet, antalet ledamöter i personalutskottet samt nya riktlinjer för alkoholservering.

Även ett antal andra ärenden diskuterades och här hittar du föredragslista och alla tillhörande handlingar.länk till annan webbplats

Partistöd för första halvåret 2020

Partistöd ges till politiska partier för att stärka deras ställning i den kommunala demokratin. Nu föreslås att kommunfullmäktige beslutar om partistöd enligt följande:

Parti

Belopp

Socialdemokraterna

711 450 kronor

Sverigedemokraterna

432 450 kronor

Moderaterna

404 550 kronor

Vänsterpartiet

209 250 kronor

Liberalerna

181 350 kronor

Centerpartiet

181 350 kronor

Miljöpartiet

125 550 kronor

Kristdemokraterna

125 550 kronor

Fler ledamöter i personalutskottet

Kommunstyrelsens personalutskott ska bereda, initiera och samordna strategiska personalfrågor, samt frågor om förtroendevaldas villkor som inte ska hanteras av någon annan. Det har funnits önskemål om att antalet ledamöter i personalutskottet ska ändrads från nuvarande fem till sju. Nu föreslås därför att kommunstyrelsen beslutar att ytterligare två ledamöter ska ingå i utskottet. Dessutom föreslås att kommunstyrelsen beslutar att godkänna reviderade instruktioner för kommunstyrelsens utskott.

Nya riktlinjer för alkoholservering

Kommunfullmäktige föreslås besluta att godkänna nya riktlinjer för alkoholservering samt för försäljning och servering av folköl. De nya riktlinjerna föreslås börja gälla från 1 januari nästa år. Samtidigt föreslås att de äldre riktlinjerna för alkoholservering upphör att gälla.

De nya riktlinjerna innebär bland annat förtydliganden vad gäller alkoholförsäljning vid idrottsanläggningar och idrottsevenemang.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.