MENY
Eskilstuna kommun

Springpride i Eskilstuna

Springpride är Eskilstunas egen pridefestival som hyllar mångfald, öppenhet och mänskliga rättigheter. Springpride arrangeras av RFSL Eskilstunalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och har firats i slutet av maj sedan år 2007.

På grund av coronapandemin beslutade arrangörsgruppen att ställa in 2020 års Springpride. RFSL Eskilstunalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster siktar på att genomföra en färgsprakande och kärleksfylld Springpride år 2021. Då vill vi ses öga mot öga, sida vid sida, på Eskilstunas gator och torg tillsammans med er.

Regnbågsflagga målad på väg, Kloster kyrka i bakgrunden

2019 deltog Eskilstuna kommun som utställare för tolfte året i rad. Springpride präglade Eskilstuna en hel vecka och kulminerade på lördagen med festival på Fristadstorget och en parad som slog rekord i antal deltagare.

Flera skolor och andra kommunala verksamheter deltog under Springprideveckan med egna aktiviteter och för första gången deltog alla kommunala förvaltningar i kommunens gemensamma tält på själva festivalen.

Eskilstuna kommun gick tillsammans i paraden under en stor lila banderoll med budskapet ”Vi gör Eskilstuna – tillsammans”, något som uppmärksammades av våra lokala medier.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Helena Andersson Tsiamanis
Utvecklare

Aktuella evenemang