MENY
Eskilstuna kommun

HBTQ-arbete

Paraden i Springpride 2015, färgglad flagga som hålls upp av flera ungdomar

Eskilstuna kommun arbetar för ett öppet och inkluderande samhälle för alla oavsett, kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning, religiös trosuppfattning eller funktionsnedsättning. Utgångspunkten för arbetet är FN:s konvention om mänskliga rättigheter. Den ställer krav på Eskilstuna som ort och arbetsgivare.

För att motverka krafter som verkar i motsatt riktning har kommunen de senaste åren ägnat särskilt fokus åt HBTQ-frågor. Bland annat har ytterligare en verksamhet HBTQ-certifierats under 2017. Därtill har kommunen de senaste åren medarrangerat Eskilstunas egna HBTQ-festival, Springpride

Framöver kommer kommunen satsa på HBTQ-frågorna, bland annat genom att ta med perspektivet i det nya strategidokumentet för folkhälsa och i nya handlingsplanen för jämställdhet. Målet är att alla som är i kontakt med kommunens verksamheter ska mötas med respekt.

HBTQ-certifierade verksamheter

Samtliga medarbetare inom verksamheterna har gått en utbildning som RFSL ansvarat för och som handlar om frågor som rör homosexuella, bisexuella och transpersoner. Arbetsplatserna har också erhållit verktyg som bidragit till att det kan arbetas systematiskt med verksamhetsförbättringar inom HBTQ-området. Läs mer om vad certifieringen innebär på RFSL:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla

Helena Andersson Tsiamanis
Utvecklare