MENY
Eskilstuna kommun

Firande av internationella kvinnodagen

Jämställdhetsberedningen har i uppdrag att se till att Eskilstuna kommun årligen uppmärksammar och firar den internationella kvinnodagen, den 8 mars.

Internationella kvinnodagen 2018 uppmärksammades även detta år med ett gediget program på många olika platser i kommunen. Det bjöds bland annat på frukostfika, föreläsningar, författarbesök, utställningar, semi­narier, mingel, work shops, mini-mässa och teater. Totalt omfattade programmet drygt 20 programpunkter, samtliga kostnadsfria och öppna för allmänheten.

Jämställd busstur

Till 2015 års internationella kvinnodag utvecklades en guidad busstur med jämställdhetstema, "Jämställdhet på väg". Kontakta Eskilstuna Tourist Center om du vill boka bussturenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bakgrund internationella kvinnodagen 

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Sedan 1978 finns 8 mars med som internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar.

Dagen har sitt ursprung i den tidiga arbetarrörelsen och kvinnorörelsen i början av 1900-talet. Nuförtiden är dagen inte kopplad till någon uttalad politisk ideologi, utan betraktas som en allmän dag för att uppmärk­samma kvinno- och jämställdhetsfrågor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Lena Klintberg
Utvecklare