MENY
Eskilstuna kommun

Jämställdhet

Eskilstuna kommun har under många år arbetat systematiskt med jämställdhet som en del av kvalitetsarbetet. På den här sidan kan du läsa mer om kommunens arbete med jämställdhet.

Plan för jämställdhet

Plan för jämställdhet för Eskilstuna kommun 2018 – 2024 reglerar hur politiker och tjänstepersoner ska se till att all invånare, kvinnor och män, flickor och pojkar ska få ta del av kommunens verksamheter och resurser. Service, tjänster och bemötande ska vara likvärdigt oavsett kön.

Plan för jämställdhetlänk till annan webbplats

Jämställdhetsintegrering

Eskilstuna kommun har valt att använda metoden jämställdhetsintegrering som metod för att kvalitetssäkra verksamheter utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Jämställdhet är en fråga för hela kommun­koncernen vilket betyder att både förvaltningar och kommunala bolag ska arbeta med frågan.

Jämställdhetsintegrering: Jämställ.nu länk till annan webbplats

Jämställdhetsberedningen

I kommunen finns en politisk jämställdhetsberedning som har till uppgift att driva på arbetet med jämställdhet. Beredningen presenterar årligen idéer och förslag till kommunstyrelsen på utvecklingsområden för kommunens jämställdhetsarbete.

Jämställdhetsberedningenlänk till annan webbplats

Vårt arbete uppmärksammas

Eskilstuna kommuns strategiska arbete med jämställdhet har uppmärksammas nationellt. Perspektivet finns med från styrning och ledning ut i direkta verksamheter. Det bidrog till att Eskilstuna kommun tilldelades Svenska Jämställdhetspriset 2017 och att Sveriges kommuner och regioner (SKR) utsåg Eskilstuna till Modellkommun 2018.

Modellkommun: Sveriges kommuner och regionerlänk till annan webbplats

Agenda 2030

Genom att systematiskt arbeta med jämställdhet bidrar Eskilstuna kommun till att målen i FN:s Agenda 2030. I Agenda 2030 finns 17 mål för en hållbar utveckling och mål 5 handlar specifikt om jämställdhet.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.