MENY
Eskilstuna kommun

Jämställdhet

I Eskilstuna kommun är jämställdhet en del av kvalitetsarbetet. Alla invånare, kvinnor, män, flickor och pojkar ska få ta del av kommunens verksamheter och resurser genom likvärdig service och en jämställd fördelning av medel.

Eskilstuna kommun har under många år arbetat framgångsrikt  med jämställdhetsintegreringlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tilldelades Svenska Jämställdhetspriset 2017. Sveriges kommuner och landsting (SKL) utsåg Eskilstuna till Modellkommun.

Plan för jämställdhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster reglerar hur alla i kommunen, såväl politiker som tjänste­personer, ska se till att alla medborgare, kvinnor, män, flickor och pojkar får ta del av kommunens verksamheter och resurser genom likvärdig service och en jämställd fördelning av medel.

Jämställdhet är ett av 17 globala mål för hållbar utveckling enligt FN:s Agenda 2030. Det är också en grund för effektiv resursanvändning och en kvalitetssäkrad organisation. Jämställdhet är en fråga för hela kommun­koncernen – alla förvaltningar och de kommunala bolagen - och den verksamhet som de bedriver. Kommunen har en politisk jämställd­hets­bered­ning under kommunstyrelsen som har till uppgift att driva på arbetet med jämställdhet i kommunen. Allt detta kan du läsa mer om på dessa sidor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.